• Αναζήτηση

Ματαιώνονται τα φετινά Παπαφλέσσεια!

Ανυπέρβλητα τα εμπόδια του κορονοϊού για την ιστορική διοργάνωση του Μεσσηνιακού που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Μαΐου αλλά δεν θα διεξαχθεί όπως μια σειρά μεγάλων αγώνων στίβου σε όλο τον κόσμο

 

Θύμα της πανδημίας του κορονοϊού πέφτει το φετινό διεθνές μίτινγκ στίβου “Παπαφλέσσεια”. Η ιστορική διοργάνωση του Μεσσηνιακού, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου στην Καλαμάταματαιώνεται καθώς οι συνθήκες της πανδημίας δημιούργησαν ανυπέρβλητα εμπόδια στους διοργανωτές. 

Η απουσία του κόσμου από την μία πλευρά, η δυσκολία μετακίνησης των ξένων αθλητών και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από την άλλη, αλλά και η δυσκολία εξεύρεσης πόρων οδήγησαν στην απόφαση για ματαίωση της φετινής διοργάνωσης όπως έχει συμβεί σε μία σειρά άλλων μεγάλες διοργανώσεων σε όλη την Ευρώπη. 

Οι διοργανωτές έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τους ξένους πρωταθλητές οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή, μεταξύ των οποίων ήταν και η σπουδαία Σέρβα πρωταθλήτρια του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς, και αναμένεται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις για την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης. 

Οι δυσκολίες για την θερινή σεζόν του στίβου φάνηκαν από το ξεκίνημα με τη ματαίωση σημαντικών διοργανώσεων.  

Η Μεσογειακή Ένωση αποφάσισε να ματαιώσει τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων Κ23, οι οποίοι θα γινόταν στη Λα Νούτσια στις 5 και 6 Ιουνίου. Επίσης ήδη έχει ματαιωθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ριέτι της Ιταλίας, αλλά και μία σειρά ακόμα διεθνών meeting.

Τα Παπαφλέσσεια ήταν ενταγμένα στην κατηγορία Continental Bronze Tour της Ευρωπαϊκης ομοσπονδίας και αποτελούσαν μια καλή ευκαιρία για τους Έλληνες και τους ξένους πρωταθλητές να αγωνιστούν σε αξιολογημένο για το ranking αγώνα.

 

ΠΗΓΗ: SPORT365.GR

Ροή Ειδήσεων