• Αναζήτηση

Νεκρός ο Μιχαήλ, ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στη Βουλή -Τι αποκάλυψε ο Ουκρανός πρέσβης

 

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα αποκάλυψε πως ο Μιχαήλ, ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή, είναι νεκρός.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ, που θα προβληθεί απόψε, και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι είναι νεκρός.

«Υπήρχαν διάφορες φήμες ότι μπορεί να είναι νεκρός, ότι μπορεί να μην είναι» είπε ο Γιώργος Κουβαράς, παρουσιαστής στη νέα εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Στο Κέντρο».

Πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής μαχητή του Τάγματος Αζόφ που μίλησε στη Βουλή.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι στην ΕΡΤ για τον μαχητή του Τάγματος Αζόφ

Επίσης, και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη συνέντευξη που έδωσε πριν από δύο μέρες στην ΕΡΤ, για πρώτη φορά κλήθηκε να δώσει απάντηση για το βίντεο που προβλήθηκε στην ελληνική Βουλή, εξηγώντας τη θέση για το τάγμα του Αζόφ και αναφέροντας πως είναι εθελοντές που πολεμούν για την Ουκρανία, εντάχθηκαν στον στρατό και πλέον αποτελούν μέρος του.

Ειδικότερα, απαντώντας για την εμφάνιση του μαχητή του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Από την αρχή του πολέμου υπήρχαν πάρα πολλές πληροφορίες από την πλευρά της Ρωσίας σχετικά με ομάδες εθελοντών και εθελοντικά ουκρανικά τάγματα. Αυτό ήταν το 2014, όταν οι εθελοντές από διάφορες γωνιές του κράτους μας ενώθηκαν για να προστατέψουν την Ουκρανία. Τότε δεν είχαμε τόσο δυνατό στρατό όπως έχουμε σήμερα. Πράγματι, ήταν εθελοντές. Πολεμούσαν απλοί άνθρωποι και οι Ενοπλες Δυνάμεις. Και πράγματι ποίκιλλαν οι αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις τών εν λόγω εθελοντικών ταγμάτων. Διότι πολλές από αυτές ήταν αρκετά ριζοσπαστικές όσον αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ήταν εθελοντές. Ήταν η προσωπική τους άποψη και τα προσωπικά τους βήματα. Υπάρχουν και οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ας δούμε τη διαφορά».

Ροή Ειδήσεων