• Αναζήτηση

Ο Ερυθρός Σταυρός τίμησε το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας για την προσφορά του

Σε μία λαμπρή τελετή, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τίμησε τους εκατοντάδες εθελοντές του και τον όμιλο ΑΝΤ1 για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και παράγοντες της κοινωνικής ζωής του τόπου βρέθηκαν στο Ζάππειο το βράδυ της Πέμπτης, όπου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση του Ε.Ε.Σ, τον Χρυσό Σταυρό μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, στον Προέδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, κ. Θοδωρή Κυριακού, για την πολύτιμη προσφορά του στο τεράστιο έργο του Ε.Ε.Σ. στα πύρινα μέτωπα αλλά και στις δράσεις ενίσχυσης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων όλης της χώρας. Μια εξαίρετη συνεργασία που οδήγησε στη συγκέντρωση 2,8 εκ. ευρώ στον λογαριασμό του Ε.Ε.Σ, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να διατίθενται στους πυρόπληκτους.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιβράβευσε τους εθελοντές από 25 Περιφερειακά Τμήματα για τη θαυμαστή και αξιέπαινη αυτοθυσία τους και για την καθοριστική συμβολή τους όχι μόνο στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και άλλων φυσικών καταστροφών.

Παρόντες φυσικά και ανάμεσα στους βραβευθέντες, οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας, που βρέθηκαν σε επιφυλακή και βοήθησαν με κάθε τρόπο τη δύσκολη εκείνη περίοδο.

Σημειώνεται ότι συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία εξήρε τη συντονισμένη προσπάθεια του Ε.Ε.Σ. και του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας.

Τη μεγάλη εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΑΝΤΕΝΝΑ, κα Μαρία Σαράφογλου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=XagccpTRfb8.

Ροή Ειδήσεων