• Αναζήτηση

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (video)

Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

 

Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, με την έναρξη των φετινών παραστάσεων να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024.

44f1a727 14f4 4f49 a5bf c9769891e01a

Τις παραστάσεις και τις υπόλοιπες δράσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διεξαχθεί 12-21 Ιουλίου 2024, παρουσίασε στο κοινό της πόλης, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα.

2140fa6d 0ca6 49aa 961a 9e065678e028

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«30 καλοκαίρια πέρασαν από το 1995 μέχρι σήμερα. 30 χρόνια μετά η πόλη συνεχίζει να χορεύει. Τριάντα χρόνια μετά, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί φωτεινό φάρο πολιτισμού, που διαμορφώνει το μέλλον του με αγάπη, πάθος και αποφασιστικότητα, σεβόμενο την ιστορία του. Ένα Φεστιβάλ που αναδεικνύεται χρόνο με το χρόνο ως ένας κορυφαίος πολιτιστικός πυλώνας με πανελλήνια και διεθνή αναφορά, αναγνωρίζοντας τις αξίες της διαφορετικότητας και της δημιουργικότητας.

Με επίκεντρο το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κορυφαίοι χορευτές και ομάδες από διάφορες γωνιές του κόσμου ενώνονται για να δώσουν ζωή σε έναν ποικιλόμορφο και καινοτόμο καμβά κινήσεων και ρυθμών.

Το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πλούσιο, ποιοτικό και αντάξιο της ιστορίας του θεσμού, αντικατοπτρίζει την εξέλιξη του Φεστιβάλ, προσφέροντας μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του χορού. Μία μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε την ιστορία του, να αναδείξουμε το δυναμικό παρόν του και να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον του.

Ελάχιστο χρέος και καθήκον για όλους εμάς που σήμερα υπηρετούμε την πόλη, στα 30α γενέθλια του Φεστιβάλ μας, είναι η αναφορά σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την εξέλιξη του θεσμού, ξεκινώντας από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο και όλους τους διατελέσαντες Υπουργούς μέχρι σήμερα, όπου στην ηγεσία του Υπουργείου έχουμε την τύχη και τη χαρά να υπηρετεί μια φίλη της Μεσσηνίας, η Λίνα Μενδώνη. Όλους τους Δημάρχους που με συνέπεια στήριξαν το Φεστιβάλ, τους αείμνηστους Δημάρχους Χρήστο Μαλαπάνη και Παναγή Κουμάντου και τους Δημάρχους Γιώργο Κουτσούλη και Παναγιώτη Νίκα. Ξεχωριστή αναμφίβολα η συμβολή του Μεσσήνιου Αλέξη Χαρίτση. Καταλυτική και διαχρονική, φυσικά, η στήριξη και συνδρομή απ’ όποιο μετερίζι κι αν υπηρέτησε τον τόπο μας, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το Φεστιβάλ ωστόσο οφείλει πολλά σε τρεις γυναίκες που το διεύθυναν και κυρίως στην Βίκυ Μαραγκοπούλου, την ψυχή του θεσμού που καθόρισε την καλλιτεχνική του πορεία και ανέδειξε το Φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο. Σημαντική η επί σειρά ετών συμβολή στο Φεστιβάλ της Κατερίνας Κασσιούμη αλλά και της σημερινής καλλιτεχνικής διευθύντριας Λίντας Καπετανέα.

Σήμερα, η πορεία του θεσμού συνεχίζεται. Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμος Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργαζόμαστε, χρηματοδοτούμε και στηρίζουμε σταθερά το Φεστιβάλ, υπηρετώντας με συνέπεια την λαμπρή πορεία του στο μέλλον.

30 χρόνια μετά, οφείλουμε, τέλος, ένα ακόμα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους τους πολλούς, τους επώνυμους και ανώνυμους που εργάζονται για την επιτυχία του θεσμού. Χορηγούς, εργαζόμενους του Δήμου και τις Φάρις, παλαιότερα της ΔΕΠΑΚ, εθελοντές, φίλους του Φεστιβάλ, επισκέπτες και φυσικά τους συνδημότες μας.

Καλή επιτυχία στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!».

aadad504 fbec 476a 98e9 78a836e7e89b

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το αμιγώς καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου 2024, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις 5 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου 2024. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή / Main Stage και στην Εναλλακτική Σκηνή / Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στο δημόσιο χώρο της Καλαμάτας και άλλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως η Τρίπολη, η Πύλος και το Ναύπλιο, παράλληλες εκδηλώσεις, δράσεις και συνεργασίες με άλλους φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά 19 παραγωγές. Από τις 19 συνολικά ομάδες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι 9 είναι από το εξωτερικό και οι 10 από την Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες εξωτερικού που φιλοξενούνται φέτος στο Φεστιβάλ προέρχονται από Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Σερβία, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία και Μοζαμβίκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, και ενσωματώνουν στην αφήγησή τους θέατρο, ζωντανή μουσική και ψηφιακά μέσα. Aπό τις 5 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα σεμινάρια και εργαστήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για επαγγελματίες και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας, ενώ φέτος θα δούμε ξανά το πολυαναμενόμενο Art within One που καταλήγει κάθε χρόνο σε ένα δυνατό dance battle με μονόλεπτους αυτοσχεδιασμούς στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.

cf8d0c79 c235 4a77 bf23 4056cc657707

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην επίσημη ιστοσελίδα του: https://kalamatadancefestival.gr/performances/

447867165 3739109129710408 2579019157589988207 n

 

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων