• Αναζήτηση

Τριφυλία: Κοντά στους 30.000 τόνους η παραγωγή ελαιολάδου – Συστάσεις προς παραγωγούς

Απόλυτα ικανοποιημένος από την φετινή παραγωγή και ποιότητα ελαιολάδου, δηλώνει ο διευθυντής ΔΑΟΚ

Ρεκόρ στην ελαιοπαραγωγή αναμένεται να σημειωθεί φέτος στην Τριφυλία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές εκτιμήσεις για παραγωγή της τάξεως των 29.000 – 30.000 τόνων.

Περί τους 27.000 – 28.000 τόνους ελαιολάδου έχουν παράγει έως τώρα τα 69 ελαιοτριβεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Gargalianoionline. Ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή και για την εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου.

Ο έμπειρος γεωπόνος σημείωσε ότι προς το τέλος υπήρξε ένα πρόβλημα με το γλοιοσπόριο για όσους παραγωγούς καθυστέρησαν τη συγκομιδή, λόγω έλλειψης εργατικών χεριών. Συνέστησε στους παραγωγούς να μην αφήσουν τις ελιές επάνω στα δέντρα, επειδή το μόλυσμα δεν ειναι μόνο στους καρπούς που μένουν στα δέντρα, αλλά και στα φύλλα και στους βλαστούς, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει ένας ψεκασμός με χαλκούχα σκευάσματα για να μειωθεί το μόλυσμα, και στην έναρξη της ανθοφορίας με ένα οργανικό μυκητοκτόνο.

 

Ροή Ειδήσεων