• Αναζήτηση

Τρίπολη: Μέσα σε ζεστό κλίμα η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη (video)

Ένα βιβλίο για την ζωή του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τα παιδικά μάτια της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»  παρουσιάστηκε στην Τρίπολη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και Γορτυνίας.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο Μεγάλο Καφενείο, για να ακούσει από τα χείλη της κόρης του Μίκη συμβάντα από την πολυτάραχη ζωή του, τα οποία διεξάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην Αρκαδία.

Τα σχολικά του χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης, η πρώτη του εμφάνιση ως μουσικός στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και η διαμονή του  στην Ζάτουνα είναι μόνο λίγα από τα θέματα που θίγονται μέσα στο βιβλίο.

Η κυρία Θεοδωράκη δήλωσε ότι το βιβλίο της αναφέρεται πολύ στην Αρκαδία, καθώς η περίοδος που έζησε στην Τρίπολη ήταν καταλυτική για τον μεγάλο συνθέτη.

Το παράπονο της κυρίας Θεοδωράκη όπως και ο μεγάλος καημός του πατέρα της όπως ομολόγησε ήταν ότι οι ορχήστρες στην χώρα μας όπως η  Λυρική Σκηνή αγνοούν το συμφωνικό του έργο, κάτι που πιστεύει ότι είναι πολύ κρίμα.

Με την δυνατή φωνή της διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, θέλοντας να μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.

Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Τζένη Δημητρακοπούλου, περιφερειακός σύμβουλος ενώ για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Αναστασία Βούλγαρη, θεατρική συγγραφέας και ποιήτρια, η κυρία Σμαρώ Γεωργιάδου δημοσιογράφος και ο κ. Δημήτρης Μανιατάκος, δημοσιογράφος.

Έναν σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο  πρόεδρος του μουσείου Μίκη Θεοδωράκη στην Ζάτουνα κ. Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, οι οποίοι ο καθένας με την σειρά του ευχήθηκε στην κυρία Θεοδωράκη το βιβλίο της να είναι καλοτάξιδο και οι αναγνώστες να το αγκαλιάσουν.

Ροή Ειδήσεων