• Αναζήτηση

Τρίπολη: Τι συμβαίνει με τα απλήρωτα κοινόχρηστα και την θέρμανση (video)

Η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και έχει φέρει τα «πάνω κάτω» σε όλα τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα στα άτομα που ζουν σε πολυκατοικίες. Τα κοινόχρηστα και η απόφαση για το αν θα βάλουν φέτος πετρέλαιο ή όχι στην πολυκατοικία είναι θέματα που «καίνε» αυτό το διάστημα.

Η κάμερα του Mesogeiostv μίλησε με τον κ. Δημήτρη Κακλαμάνο ιδιοκτήτη της εταιρείας διαχείρισης πολυκατοικιών ΟΙΚΟΘΕΡΜ: Κακλαμάνος σχετικά με το τι συμβαίνει στην πόλη μας σχετικά με το θέμα αυτό.

 

Αρχικά ο κ. Κακλαμάνος επεσήμανε ότι η κατάσταση φέτος είναι καλύτερη, καθώς τα κοινόχρηστα παραμένουν προσιτά σε σχέση με πέρσι και η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται κάτω 40 με 45 λεπτά. . Το μεγάλο πρόβλημα που οδήγησε σε πανικό, ανασφάλεια και ασυνέπεια σημειώθηκε πέρσι, όπου λόγω της έναρξης του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης, οι πολίτες είδαν τα κοινόχρηστα να σημειώνουν 50 με 60% αύξηση πάνω.

«Καθυστερήσεις πάντα υπήρχαν και υπάρχουν» όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφορά έγινε και σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές πολυκατοικίες της πόλης μας. Πολλά διαχειριστικά γραφεία λόγω χρεών που υπάρχουν στα κοινόχρηστα αποφασίζουν από μόνα τους να σταματήσουν την παροχή ζεστού νερού ή να μην βάλουν πετρέλαιο στην πολυκατοικία, πράγμα που επηρεάζει όλους τους ενοίκους ακόμα και αυτούς που τα έχουν πληρώσει κανονικά.

Ο κ. Κακλαμάνος τόνισε ότι κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμο και το διαχειριστικό γραφείο δεν μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση. «Κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό αλλά το κράτος μέσα από νομοθεσία θα έπρεπε να στηρίζει καλύτερα τους διαχειριστές ή τα διαχειριστικά γραφεία, ώστε να μπορούν να αφήσουν έναν κακοπληρωτή ένοικο χωρίς θέρμανση, αν πρόκειται για αυτόνομη.»

Για τον κ. Κακλαμάνο, αν κάποιος διαχειριστής τολμήσει κάτι τέτοιο θα βρεθεί «στα μανταλάκια», όπως μας είπε.

Από την άλλη τα χρέη που μπορεί να υπάρχουν μπορεί ο διαχειριστής να τα διεκδικήσει μέσω της νομικής οδού εντός πέντε χρόνων, αλλιώς μετά παραγράφονται.

«Από μόνος του ο διαχειριστής δεν μπορεί να στραφεί, αναθέτοντας την υπόθεση σε ένα δικηγόρο, θέλει την συγκατάθεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών»

Κλείνοντας, μας ενημέρωσε ότι οι πολυκατοικίες που πέρσι έβαλαν πετρέλαιο θα ακολουθήσουν την ίδια πρακτική και φέτος. Ο κ. Κακλαμάνος συμβουλεύει ότι όσα διαμερίσματα θέλουν να έχουν θέρμανση σε μια πολυκατοικία, είναι πολύ σημαντικό να μην ανοιγοκλείνουν τους θερμοστάτες τους.

«Πρέπει όλοι να τον έχουν σε μια σταθερή θερμοκρασία ανάλογα με τις ανάγκες τους, ώστε να τους έρθει πιο οικονομικά η τιμή ανά ώρα»

Ροή Ειδήσεων