• Αναζήτηση

Τζιούμης: Το ΤΕΒΑ είναι ένα από τους βασικότερους πυλώνες κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο δήμος Τρίπολης (video)

«Το ΤΕΒΑ είναι το μεγαλύτερο  πρόγραμμα πρόνοιας που έχει υλοποιηθεί στην περιοχή μας»

Την Πέμπτη 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης από το  Δήμο Τρίπολης και την εταιρεία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, ανάδοχος των Συνοδευτικών Υπηρεσιών ημερίδα ενημέρωσης και παρουσίασης των δράσεων του Έργου: «Παροχής Υπηρεσιών Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ 2018 – 2019 της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Αρκαδίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ)»

 

Το ΤΕΒΑ είναι πρόγραμμα πρόνοιας που παρέχει σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας τρόφιμα καθώς και είδη καθημερινής χρήσης, καθώς λόγω χαμηλού εισοδήματος αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

 

Η ημερίδα ξεκίνησε με έναν μικρό πρόλογο από το δήμαρχο Τρίπολης Κ.Τζιούμη, ο οποίος πιστεύει ότι το πρόγραμμα ΤΕΒΑ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο δήμος Τρίπολης, γιατί καταφέρνει να στηρίξει μεγάλο αριθμό οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν καθημερινές ανάγκες ακόμα και τα τρόφιμα.

Ο δήμος Τρίπολης με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχει και με τις αρμοδιότητες που έχει προσπαθεί ποικιλοτρόπως να στηρίξει αυτό το πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών.

Όπως είναι γνωστό οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής  του δήμου Τρίπολης είναι πολλές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι τα ΚΔΑΠ για τα ΑμεΑ.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλους τους ανθρώπους του ΤΕΒΑ και όλους όσους ελέγχουν τα συνοδευτικά έργα και τους επεσήμανε ότι ο δήμος θα τους στηρίζει.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση στατιστικών στοιχείων που αφορούν το ποσοστό των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, πόσες οικογένειες με παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, η κυρία Καραλέκα Μαρία, Προϊστάμενη Διέυθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού έκανε αναφορά στην εμπειρία που έχει αποκομίσει από την εργασία της στο πρόγραμμα. Τόνισε ιδιαίτερα ότι η καλή συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων έχει παίξει καθοριστικό παράγοντα στην ομαλή λειτουργία ου προγράμματος.

Τέλος, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις του κ. Παπαδημητρίου Γιάννη, υπεύθυνου του έργου, της Κυριακοπούλου Ακριβής, ψυχολόγου και της Χρόνη Θεοδώρα, κοινωνικής λειτουργού. Σε αυτές έγινε αναφορά στα συνοδευτικά μέτρα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όπως Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών, διατροφικές Συμβουλές (και συμβουλές υγιεινής διατροφής), συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών και την  υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους.

Ροή Ειδήσεων