• Αναζήτηση

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Πανεπιστημιακό campus του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης και την δημιουργία του πανεπιστημιακό campus του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου από την πρυτανεία στην Τρίπολη.

 

Ο υφυπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης και ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, επισκέφθηκε την πρυτανεία και τον πρύτανη Αθανάσιο Κατσή για να συζητήσουν όλες εκείνες τις λεπτομέρειες για την οριστική πλέον παράδοση του παλιού Ψυχιατρείου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αφού πριν από δύο μέρες εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική απόφαση.

Τα Υπουργεία Υγείας , Οικονομικών και Παιδείας εξέδωσαν απόφαση με την οποία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει πλέον επίσημος την κυριότητα και την ιδιοκτησία του χώρου και μπορούν να προχωρήσουν και οι διαδικασία για την μετεγγραφή του στο υποθηκοφυλακείο.
Από εδώ και πέρα πρέπει να γίνει η μελέτη για την αποτύπωση των δράσεων και των έργων που θα γίνουν εκεί και από εκεί πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να γίνει το έργο, ανέφερε ο κ. Κατσής απευθύνοντας κάλεσμα προς τους δημόσιους φορείς, τους ιδιότητες και την περιφέρεια να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν το σημαντικότατο αυτό έργο.
Από την πλευρά του ο κ. Τζανής εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την θετική εξέλιξη, για την οποία και ο ίδιος έχει ασχοληθεί επιστάμενα.
O υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας, έλαβε τον λόγω τελευταίος, εκφράζοντας την μεγάλη του χαρά για την θετική αυτή εξέλιξη και για το μεγαλόπνοο αυτό έργο που θα «τρέξει».
Ο κ. Βλάσης δεσμεύτηκε ότι θα συναντήσει την υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως Νίκη προκειμένου να συζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου, απευθύνοντας κάλεσμα στους συμπατριώτες Αρκάδες αν σταθούν αρωγοί του έργου.

«Η στήριξη μου είναι συνεχής και έμπρακτη και θα συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση. Σηκώνουμε τα μανίκια και προχωράμε μπροστά»

Ροή Ειδήσεων