• Αναζήτηση

Ζαχάρω: Ανησυχία στους γονείς για το κρούσμα μηνιγγίτιδας – Κλειστό το σχολείο για απολύμανση

Μεγάλη είναι η ανησυχία που υπάρχει στους γονείς στην περιοχή της Ζαχάρως μετά την εμφάνιση κρούσματος μηνιγγίτιδας στο δημοτικό σχολείο Νέας Φιγαλείας σε εννιάχρονο ο οποίος νοσηλεύεται στο Παίδων.

Μάλιστα την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά για απολύμανση.

Ο εννιάχρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι της Τρίτης (9/1) στο Παίδων «Αγία Σοφία». Ειδικότερα, ο ανήλικος παρουσίασε συμπτώματα αδιαθεσίας και οι γονείς του ανήσυχοι το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου έγινε η διάγνωση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα.

Η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και να γίνει απολύμανση ελήφθη μετά από σύσκεψη του δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως Προκόπη Παπαζαφείρη.

«Προέχει πάνω από όλα η δημόσια υγεία, είμαστε δίπλα στους γονείς και στο παιδί, επικοινώνησα με τη μητέρα του και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σύντομα το παιδί θα είναι και πάλι στο σπίτι του και δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Ροή Ειδήσεων