• Αναζήτηση

Χαρίτσης: «Μαχητικά και τεκμηριωμένα θα εκφράσουμε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στην μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.»

«Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε κάτι νέο, κάτι φρέσκο, μια νέα προσπάθεια στον χώρο της πληθυντικής Αριστεράς, η οποία θα συνενώνει δυνάμεις σε ένα πολύ ευρύ φάσμα του προοδευτικού χώρου της χώρας. Θα καλύπτει τον χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας» δήλωσε ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά Fm» και τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

«Αν δούμε την μεγάλη εικόνα θα διαπιστώσουμε ότι στο πολιτικό σύστημα και στον δημόσιο διάλογο έχουμε την μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Στο μεγάλο πολιτικό κενό που υπάρχει στο προοδευτικό αριστερό φάσμα, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει έναν πειστικό μαχητικό και τεκμηριωμένο λόγο ο οποίος από την σκοπιά των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας να μπορέσει να αντιπαρατεθεί πειστικά στην μονοκρατορία της Δεξιάς» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. Και πρόσθεσε «αυτός είναι ο δικός μας στόχος, να έχουμε αριστερό προγραμματικό λόγο, σύγχρονο, τεκμηριωμένο και μαχητικό κάνοντας την διαφορά με τις άλλες δυνάμεις, προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.»

«Έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας η σύνθεση θα διασφαλίζει και θα εγγυάται ότι θα μπορέσουμε να έχουμε παρουσία από την δική μας αριστερή σκοπιά σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, με τρόπο εξαιρετικά επαρκή» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε «δεν θέλουμε να προχωρήσουμε με μία τεχνητή συγκόλληση θραυσμάτων από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε το νέο στον χώρο της Αριστεράς και να εκφράσουμε τις κοινωνικές ανάγκες. Με τους ανθρώπους που αποχωρούν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που όλο αυτό το διάστημα παρέμεναν ανένταχτοι».

Ακούστε εδώ την συνέντευξη: https://youtu.be/aWbvVIIBcAo?si=WkpsXrEOdSKpSEmb

Ροή Ειδήσεων