• Αναζήτηση

Χρυσομάλλης στον Μητσοτάκη: «Μετά τη διάταξη Τζαβέλλα, κανείς δεν πιστεύει ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε ΣτΕ»

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του «σαμαρικού» βουλευτή της ΝΔ, Μίλτου Χρυσομάλλη, προς τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση της «γαλάζιας» ΚΟ αναφορικά με τον απόηχο και τις κοινωνικές εντυπώσεις που προκάλεσε η διάταξη Τζαβέλλα, η οποία «έθαψε» για δεύτερη φορά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ειδικότερα, μιλώντας για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 460.000 πολίτες, οι οποίοι είναι «εγκλωβισμένοι σε δασικές αντιρρήσεις» μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε με νόημα: «Μετά τη διάταξη Τζαβέλλα, κανείς δεν πιστεύει ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε ΣτΕ». Και έσπευσε να διευκρινίσει: «Δεν λέω ότι ισχύει, λέω τι πιστεύει ο κόσμος».

Ο κ. Χρυσομάλλης ήταν ο μόνος βουλευτής που έθιξε (έστω και εμμέσως) το σκάνδαλο των υποκλοπών, μεταφέροντας ενώπιον του πρωθυπουργού την αίσθηση και το αποτύπωμα που άφησε στον κοινωνικό παράγοντα η πρόσφατη διάταξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς -σύμφωνα με την περιγραφή του βουλευτή- ο κόσμος θεωρεί ότι η Τρίτη Εξουσία ελέγχεται πλήρως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, άσκησε κριτική στο έλλειμμα συντονισμού που παρατηρείται στο επιτελικό κράτος λόγω του πολυμελούς υπουργικού σχήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη μετά από τις κυβερνήσεις του Αντρέα το ’80». Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι έχει κολλήσει το φράγμα των Φιλιατρών, ενώ στηλίτευσε τον άνισο αγώνα των βουλευτών έναντι των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών που προτίθενται να είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές. Επ΄ αυτού, δεν δίστασε να αποδώσει την ευθύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού η κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι προϊόν της δικής του τελικής απόφασης.

Παράλληλα, για την πρόταση που διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αποκτά ένας πολίτης το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα 21 έτη, ο στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε τη διαφωνία του. Συμφωνώ με τον Τ. Θεοδωρικάκο ότι… διαφωνώ με την πρόβλεψη» είπε και εξήγησε πως «θα φανεί ότι λαϊκίζουμε περισσότερο από τον Τσίπρα που θέσπισε να ψηφίζουν οι πολίτες από τα 17», προτείνοντας το όριο να «ανέβει» στα 30 έτη προκειμένου ο υποψήφιος να έχει σπουδάσει και να έχει δώσει σαφή δείγματα ενεργού πολίτη.

Επ΄ αυτού, ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε πως ακούει τις αντιρρήσεις, υπογραμμίζοντας πως και ο ίδιος δεν έχει πειστεί ότι το όριο πρέπει να «πέσει» στα 21 έτη.

 

πηγη: https://www.documentonews.gr/

Ροή Ειδήσεων