• Αναζήτηση

Διάλογος πολίτη με Γεωργιάδη: «Βγαίνεις με τον μισθό του υπουργού; – Παίρνω μηδέν ευρώ ως υπουργός»

ΟΑδωνις Γεωργιάδηςβρέθηκε στην Καστοριά με αφορμή την εκδήλωση της ΔΕΔΑ για τη έναρξη εργασιών φυσικού αερίου. Ο υπουργός Ανάπτυξης έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών συγκεντρωμένων πολιτών, καθώς η χρονική συγκυρία της επίσκεψής του, συνέπεσε με την έκρηξη της ακρίβειας σε καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης, είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και φυσικό αέριο.

Πολίτης που πλησίασε τον υπουργό, του είπε: «Το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη… Με πληρωμένες βενζίνες από τον ελληνικό λαό ήρθες… Ρίξε το πετρέλαιο… Σούπερ μάρκετ έχεις μπει ποτέ;… Βγαίνεις με τον μισθό του υπουργού;…». Ο κ. Γεωργιάδης δεν απαντούσε, όμως στο τελευταίο σχόλιο του πολίτη, χαμογέλασε και του απάντησε ότι δεν παίρνει λεφτά από την υπουργοποίησή του. «Μηδέν ευρώ ο μισθός του υπουργού» είπε χαρακτηριστικά.

Πόσα χρήματα παίρνουν τελικά οι υπουργοί

Είναι γεγονός, ότι οι υπουργοί με διάταξη που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λαμβάνουν «εξτρά» επιδόματα για την υπουργική θέση όπως συνέβαινε παλαιότερα. Εν αντιθέσει με τους βουλευτές, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, και αποζημιώνονται με κάποια εξτρά χρήματα, οι υπουργοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και πολλές φορές πληρώνονται συνολικά λιγότερο από έναν εκλεγμένο βουλευτή. Αυτό στην ουσία εννοούσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, εννοώντας προφανώς ότι δεν λαμβάνει επιπλέον μισθό για τα υπουργικά του καθήκοντα.

 

πηγή reader.gr

Ροή Ειδήσεων