• Αναζήτηση

Εκδήλωση της Κ.Ε. Φάρις αφιερωμένη στον Διονύσιο Σολωμό

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής από την Κ.Ε. Φάρις.

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής και δοκιμιογράφος, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό καλλιτεχνικών δράσεων Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο του Διονυσίου Σολωμού ενώ ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσίασε διάλεξη με θέμα «Όψεις της Σολωμικής εθνικοποίησης».

IMG 20240326 202417 Medium

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 20.00, επίσης στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής . Αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί ένας πρώτος κύκλος αναφοράς στο έργο του Ανδρέα Κάλβου.

Εισηγούνται οι:

-Δημήτρης Αρβανιτάκης, Δρ. Νεώτερης Ιστορίας, υπεύθυνος του τμήματος εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη και επιμελητής της έκδοσης των Απάντων του Ανδρέα Κάλβου, από το Μουσείου Μπενάκη, με θέμα: «Ο Ανδρέας Κάλβος ανάμεσα στις αντινομίες του καιρού μας».

-Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ε.Κ.Π.Α., με θέμα:» Ο Κάλβος σήμερα: Ένας Έλληνας, αυτοεξόριστος ανάμεσά μας».

-Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Δοκιμιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας: «Η Επιστολογραφία του Ανδρέα Κάλβου».

Ροή Ειδήσεων