• Αναζήτηση

Φιλιατρά: Πλήθος πιστών στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό για τον Πολιούχο της πόλης Άγιο Χαράλαμπο

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της παντριφυλιακής εορτής του προστάτη και πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, οι οποίες και θα κορυφωθούν αύριο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, με κάθε επισημότητα σήμερα το απόγευμα έγινε η υποδοχή, από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη και τις τοπικές αρχές, στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Γρεβενών κ. Δαβίδ μετά του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια τελέστηκε με την δέουσα λαμπρότητα Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και συγχοροστατούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, παρουσία πλήθους πιστών που από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν την πόλη για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Αγιο Χαράλαμπο. Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα θα γίνει ιερά αγρυπνία.

Αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής: 7.00 π.μ.: Όρθρος στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, χοροσταντούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Ώρα 8.30 π.μ.: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείον Λόγον και συλλειτουργούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

9.30 π.μ.: Παράταξη Φιλαρμονικών και Σχολείων προ του Ιερού Ναού.

10.00 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό.

10.45 π.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στις κεντρικές οδούς της πόλεως και εκτενής Δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

6.00 μ.μ.: Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου: Ώρα 7.00 – 10.00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10.00 π.μ.: Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών, ιερέων, διακόνων και επιτρόπων του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Ροή Ειδήσεων