• Αναζήτηση

Γεωργούντζος σε Sportdog: “Το σκέφτεται ο Παπασταθόπουλος…”

Το μεγάλο κίνητρο για να παίξει στην συγκεκριμένη πόλη! Ποιος σύλλογος θέλει τον πρώην άσο Ολυμπιακού και ΑΕΚ, γιατί έχει σοβαρούς λόγους να πει το “ναι” και οι επαφές που ήδη ξεκίνησαν για το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Μακριά από τον Ολυμπιακό βρίσκεται το μέλλον τού Έλληνα άσου, δεδομένου ότι οι Πειραιώτες έχουν ανακοινώσει επίσημα πως δεν θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Ενδιαφέρον για την περίπτωση του πεπειραμένου στόπερ υπάρχει ήδη από την Αραβία, την Ιταλία και την Κύπρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο είναι το κίνητρο που ψάχνει ο Σωκράτης για να συνεχίσει την καριέρα του ή αν έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Αν θέλει να συνεχίσει να παίζει και το κίνητρο είναι τα χρήματα, κάτι απόλυτα φυσιολογικό στην ηλικία του, ίσως το ποδόσφαιρο της Αραβίας να είναι η απάντηση. Αν θέλει ένα λογικό συμβόλαιο και να συμμετέχει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό υπάρχει η προοπτικη της Κύπρου, ενώ η Ιταλία θα μπορούσε να του δώσει την προοπτική για άλλο πρεστίζ.

Υπάρχει, όμως, μια ακόμα λύση που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες και αφορά την πιθανότητα να συνεχίσει ο Παπασταθόπουλος την καριέρα του στην Καλαμάτα, την ομάδα δηλαδή της ιδιαίτερης πατρίδας του. Το ρεπορτάζ προέρχεται από τον Σωτήρη Γεωργούντζο, γνωστό καλαματιανό δημοσιογράφο, με τον οποίο επικοινώνησε το sportdog για να πάρουμε παραπάνω πληροφορίες.

“Να κλείσει την καριέρα του στην Καλαμάτα ο Σωκράτης – Αυτό έχει στοιχίσει – Με Παπασταθόπουλο για την άνοδο”

“Μιλάω με τον πρόεδρο της Καλαμάτας συνέχεια και αναφερόμαστε σε όλα τα θέματα της ομάδας. Υπάρχει εμπιστοσύνη και αλληλοεκτίμηση. Μιλήσαμε για το θέμα του Παπασταθόπουλου: Ο πρόεδρος, ο Πρασσάς, θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Καλαμάτα ο Σωκράτης και πιστεύω ότι το ίδιο θέλει και ο παίκτης. Γιατί δεν έχει παίξει ποτέ στην Καλαμάτα, επί της ουσίας του λείπει κάτι για την κοινωνική του παρουσία στην πόλη, για να συνεχίσει μετά στην Καλαμάτα“, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

“Ο Παπασταθόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από κάποια χρόνια είχε μια άτυχη στιγμή, όταν τον ρώτησαν για την Καλαμάτα και είχε απαντήσει “Μην με ρωτάτε εμένα γιατί δεν έχω παίξει ποτέ στην ομάδα και δεν έχω άποψη”. Αυτό του είχε στοιχίσει στην τοπική κοινωνία”.

Γεωργούντζος σε Sportdog: “Το σκέφτεται ο Παπασταθόπουλος…”

Πώς προέκυψε το θέμα στην Καλαμάτα;

“Ο Πρασσάς σκέφτεται να δοθεί μια ευκαιρία και να κερδίσουν όλοι: Κυρίως όμως η Καλαμάτα, στην προσπάθεια που κάνει σταθερά για άνοδο στην Α Εθνική”.

“Σημαντικό συμβόλαιο στην Καλαμάτα – Τι λέει το περιβάλλον του Σωκράτη – Σπίθα για να πάρει φωτιά”

Μπορεί να δοθεί οικονομικό κίνητρο, υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

“Ο Σωκράτης στα 35-36 του έχει βγάλει πολλά λεφτά, δεν είναι οικονομικό το ζήτημα. Ο Πρασσάς μπορεί να του προσφέρει ένα σημαντικό συμβόλαιο, προφανώς όχι συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ, αλλά το ζήτημα είναι ηθικό και όχι οικονομικό. Δεν θεωρώ, όμως, ότι αν δεν προκύψει συμφωνία θα είναι για οικονομικούς λόγους”.

Τι άλλο κίνητρο μπορεί να του δοθεί;

“Να κλείσει την καριέρα του εδώ και να έχει σημείο την ομάδα και την πόλη – Γιατί δεν έχει σημείο αναφοράς κάποια ομάδα, ούτε τον Ολυμπιακό αλλά ούτε και την ΑΕΚ. Θα του κάνει πρόταση εντός των ημερών ο Πρασσάς για να παίξει δύο χρόνια στην Καλαμάτα: Για να ανέβει φέτος στην Α Εθνική η ομάδα και μετά να παίξει άλλη μια χρόνια εκεί με τη Μαύρη Θύελλα. Αυτή είναι η κουβέντα που θα κάνει με τον πρόεδρο. Θεωρώ ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία μέσω τρίτων, αλλά με τον Σωκράτη δεν έχει μιλήσει ακόμα”.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα μπορεί να πάνε καλά;

“Από το περιβάλλον τού παίκτη στην Καλαμάτα δεν το βλέπουν με κακό μάτι, γιατί είναι η ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ο Σωκράτης δεν είναι Λυμπερόπουλος που πέρασε και εξαφανίστηκε, δεν τον είδαμε ποτέ. Ο Σωκράτης έχει επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, είναι άνθρωπος που έρχεται εδώ, που είχε ρεπό εδώ για μία-δύο μέρες και ερχόταν από τη Γερμανία – Αλλά και τώρα που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Πρέπει να φτιαχτεί η εικόνα του όσον αφορά τη Μαύρη Θύελλα γιατί είναι απόμακρος, δεν τον έχουμε δει ποτέ σε έναν αγώνα της. Η Καλαμάτα χρειάζεται μια σπίθα για να πάρει φωτιά και ο Σωκράτης μπορεί να είναι αυτή η σπίθα για την ομάδα”.

Sportdog

Ροή Ειδήσεων