• Αναζήτηση

Η Καλαμάτα γιόρτασε την 203η επέτειο από την απελευθέρωσή της (video)

Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, η επέτειος απελευθερώσεως της Καλαμάτας από τον Οθωμανικό ζυγό.

 

 

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την τέλεση της επισήμου Δοξολογίας στον Ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς της πόλεως.

Ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου υπέρ αναπαύσεως και μνή­μης των Ηρώων πεσόντων, η κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ιωάννης Σόλαρης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της απελευθέρωσης, ενώ οι εκδηλώσεις περατώθηκαν με την παρέλαση Μαθητών Σχολείων και Οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ παρέστησαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Βουλευτές, άλλοι εκπρόσωποι του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Τοπικών Φορέων.

Ροή Ειδήσεων