• Αναζήτηση

«Η βιβλιοθήκη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας ανοίγει της πόρτες της, και στους ενήλικες»

Στο άνοιγμα… του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας προς την κοινωνία προβαίνουν ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έχει στόχο τη διάδοση της ανάγνωσης βιβλίων όχι μόνο από τους μικρούς μαθητές αλλά και από τους ενήλικες.

Συγκεκριμένα, κάθε 2η Κυριακή από τις 18:00 έως και τις 20:00 η βιβλιοθήκη του Σχολείου θα παραμένει ανοικτή να υποδέχεται τους φίλους του βιβλίου. Θα λειτουργεί δανεισμός βιβλίων και από ενήλικες.

Ευπρόσδεκτες θα είναι οι προσφορές βιβλίων για ενήλικες (σε καλή κατάσταση) για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

Οι βιβλιοθήκες είναι «μνήμη της ανθρωπότητας». Επιπλέον το βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Η σημαντικότερη προσφορά του είναι η καλλιέργεια του ανθρώπου, ηθική και πνευματική.

Από πολλούς θεωρείται ως καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Με αυτές τις σκέψεις… η βιβλιοθήκη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες της, όχι μόνο στους μικρούς αναγνώστες του Σχολείου αλλά και σε όλους όσους επιθυμούν να «σηκώσουν» τα βιβλία από τα σκονισμένα ράφια.

 

Με εκτίμηση,

 

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων Για τον Σύλλογο Κηδεμόνων

 

Μπούζα Κατερίνα

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης

Λιάππας Λεωνίδας Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων

Ροή Ειδήσεων