• Αναζήτηση

Καλαμάτα: Η θέση του Εργατικού Κέντρου για τους εργαζόμενους σε Delivery

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας με αφορμή τα τελευταία ατυχήματα στο κλάδο των διανομέων σε επισιτισμό και ταχυμεταφορές επισημαίνει ότι θα στηρίξει την πιο ευάλωτη κατηγορία των εργαζομένων που είναι οι διανομείς και τονίζει ότι πρακτικές που μας γυρνούν χρόνια πίσω δεν θα γίνουν ανεκτές από την πλευρά του!

Πάγιες θέσεις του Εργατικού Κέντρου είναι:

  1. Εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) έτσι ώστε να διασφαλίζονται πλήρως τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο κ.τ.λ.).
  2. Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  3. Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.
  4. Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.
  5. Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας

Για τον καλύτερο και πληρέστερο συντονισμό θα γίνει συνάντηση με τους ίδιους τους εργαζόμενους ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες και να γίνουν πράξη τα παραπάνω.

Ροή Ειδήσεων