• Αναζήτηση

Καλάβρυτα: Άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο με τον νέο «Αχιλλέα» (video)

Πέφτουν οι πρώτες νιφάδες σκορπίζοντας αισιοδοξία στους ανθρώπους του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για την σεζόν που ξεκίνησε σήμερα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων άνοιξε τις πύλες του με την λειτουργία του νέου αναβατήρα «Αχιλλέα».

Παράλληλα, παραδόθηκε και ο νέος τρόπος έκδοσης εισιτηρίων που θα σημάνει το τέλος των ουρών.

Όπως γράφει το ertnews.grο Αχιλλέας μετατρέπεται από τριπλή καρέκλα ανοικτού τύπου σε δεκαπλή καμπίνα κλειστού τύπου. Αυτό σημαίνει, ότι θα μπορούν 10 άτομα ταυτόχρονα να μετακινούνται από τη βάση έως τη μέση του Χιονοδρομικού σε 3 λεπτά, από τα 7 που έκανε μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

Προτιμήθηκε η καμπίνα κλειστού τύπου για λόγους ασφαλείας, καθώς έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να πέσουν αντικείμενα από τον αναβατήρα στο έδαφος την ώρα που περνούν χιονοδρόμοι.

 

 

Τέλος, θα έχουν περισσότεροι τη δυνατότητα να ανέβουν στο μεσαίο επίπεδο του Χιονοδρομικού, στη Βαθιά Λάκκα, για να απολαμβάνουν τους χώρους του κέντρου.

Μετά τον φετινό χειμώνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον αναβατήρα «Στύγα», αλλά και για την ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου στη Βαθιά Λάκκα. Αυτές θα είναι και οι τελευταίες εργασίες που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο 2024.

Το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου περιμένει πλέον να πέσει το πρώτο χιόνι, το οποίο αναμένεται να γίνει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ροή Ειδήσεων