• Αναζήτηση

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι. Μ. Μεσσηνίας

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, της πόλεως της Καλαμάτας, τον επονομαζόμενο Φλαρίου, μετέβη την Κυριακή της Γ’ εβδομάδος των Νηστειών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον  Σεβασμιώτατοπλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και ο συνεφημέριός του Πρωτοπρ. Γεώργιος Γιαννόπουλος καθώς και οι Διάκονοι Θεόφιλος Κυριάκος και Ηλίας Διαμαντόπουλος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά τα καθιερωμένα, η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, με την παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι έλαβαν, εν είδειευλογίας άνθη βιολέτας και δενδρολίβανο.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Σταυροπροσκυνήσεως εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προτρέποντας τους πιστούς να μην μένουν σε αυτό μόνον το γεγονός της Σταύρωσης αλλά να έχουν πάντα κατά νου την προσμονή της Ανάστασης, της Χαράς, της Ελπίδας και της Αγάπης. Μιάςαγάπης που θα εκφράζεται με πνεύμα θυσίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Προέτρεψε τους πιστούς να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Ιερού Ναού, η οποία έλαβε χώρα μετά τη Θεία Λειτουργία και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς του εφημερίους του ναού και τους λαϊκούς συνεργάτες τους για το έργο που επιτελούν.

Εν συνεχεία έλαβε τον λόγο ο Πρωτοσύγκελλος και αναφέρθηκε στην επέτειο των δεκαέξι ετών Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου, τονίζοντας το άνοιγμα της τοπικής Εκκλησίας προς την κοινωνία, μέσα σε αυτά τα δεκαέξι χρόνια  και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτουλέγοντας ότι είναι εκείνος που εμπνέει τους κληρικούς, ως ο ποιήσας και διδάξας, ώστε να επιτελούν το ποιμαντικό τους έργο στις ενορίες τους και ο ίδιος αθόρυβα και ταπεινά να τους καθοδηγεί. Σε ανάμνηση της επετείου αυτής προσέφερε, ως συμβολικό δώρο, ένα επιγονάτιο,με αγιογραφημένη την παράσταση του Νιπτήρος, λέγοντας πως μόνο ένας τέτοιος συμβολισμός ανήκει στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας, αφού είναι αναμφίβολα ο ὁδόνἀρίστην τήν ταπείνωσιν ὑποδείξας.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου του Ναού και συγκεντρώθηκαν τριάντα επτά φιάλες αίμα, ενώ όσοι δεν μπορούσαν να προσφέρουν αίμα είχα τη δυνατότητα να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενισχύοντας έτσι την Τράπεζα Τροφίμων του Ιερού Ναού, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η προσέλευση του τ. Υπουργού και Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ήλθε από την Αθήνα μόνο γι’ αυτό τον σκοπό.

Ροή Ειδήσεων