• Αναζήτηση

Μετάλλαξη Όμικρον: Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα έμαθε ότι νοσεί… από τις δηλώσεις Πλεύρη

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο φέρεται να έμαθε ο Χανιώτης που αποτελεί το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, και ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Νότιας Αφρικής, ότι νοσεί.

Το οικογενειακό περιβάλλον του είναι αρνητικό στον κορωνοϊό, ενώ άπαντες βρίσκονται σε καραντίνα. Ο άνθρωπος αυτός έφτασε μόνος του την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και στη συνέχεια μετέβη στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zarpanews.gr, είχε κάνει τεστ στη Νότια Αφρική πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, έκανε άλλο ένα τεστ όταν έφτασε στη χώρα μας και αμφότερα ήταν αρνητικά, ενώ έκανε και PCR τεστ στη συνέχεια. Τη Δευτέρα το πρωί έκανε ακόμα ένα τεστ και εκείνο έδειξε ότι είχε κολλήσει κορωνοϊό.

Εμβολιασμένος με δύο δόσεις ο Έλληνας, πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη
Ωστόσο, το γεγονός ότι επρόκειτο για τη μετάλλαξη Όμικρον και όχι για τη… συνηθισμένη Δέλτα επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα (2/12) το πρωί. Η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεν γνώριζε για τη νέα μετάλλαξη και έφτασε στη χώρα μία ημέρα πριν απαγορευτούν οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική και μια σειρά άλλων χωρών λόγω αυτής. Τα συμπτώματά του είναι ιδιαίτερα ήπια, ενώ θετικό στην κατάσταση είναι πως και ο ασθενής και το οικογενειακό του περιβάλλον είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο Μέσο, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ο ίδιος ο ασθενής δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι πράγματι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον. Το έμαθε, όμως, από την τηλεόραση και την πρωινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας.

Ροή Ειδήσεων