• Αναζήτηση

Ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Τριφυλία

Κοινοποίηση: Διοίκηση Νοσοκομείου Καλαμάτας ,6η ΥΠΕ ,κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη σημερινή 65η (11-12-2023) τακτική Συνεδρίαση που αφού έλαβε υπόψη τα προβλήματα που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας κυρίως λόγω έλλειψης ιατρικού-νοσηλευτικού –τεχνικού προσωπικού αλλά και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού ώστε να μπορεί με ασφάλεια να καλύψει όλες τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Τριφυλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προβλήματα τα οποία ανέδειξε και το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας κατά την απεργιακή τους κινητοποίηση της 8ης Δεκεμβρίου 2023, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου των εργαζομένων.

Η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας αλλά και του ΕΚΑΒ, δημιουργούν κινδύνους για την ασφαλή αντιμετώπιση περιστατικών κυρίως επειγόντων για τους κατοίκους της περιοχής μας, παίρνοντας υπόψη και τις αποστάσεις που χρειάζεται για τη μετακομιδή από τα ορεινά χωρία της Τριφυλίας. Οι δε μετακινήσεις των δύο αναισθησιολόγων, με απόφαση της Διοίκησης, για να καλύψουν εφημερίες του Νοσοκομείου της Καλαμάτας μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους από τη στιγμή που μένει τελείως ακάλυπτο το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προσυπογράφοντας τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας ψηφίζει ομόφωνα και ζητά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, την 6η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και τη Κυβέρνηση:

  1. Την άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνολογικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.
  2. Κάλυψη του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με όλον τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορούν να γίνονται όλες οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις εντός του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας και να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά θέτοντας σε κίνδυνό την ασφάλεια τους αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
  3. Καμία μετακίνηση ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
  4. Κάλυψη όλων των θέσεων του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό για να καλύπτει σε 24η βάση τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας.
  5. Γενναία αύξηση του τομέα της δημόσιας Υγείας από τον Κρατικό προϋπολογισμό, για ένα σύγχρονο, δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στον τομέα της Υγείας.

Ομόφωνα

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ ΧΑΡ.

Ροή Ειδήσεων