• Αναζήτηση

Περίεργα έθιμα της Πρωτοχρονιάς από όλο τον κόσμο!

Κάθε λαός έχει τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο να γιορτάσει την έλευση του νέου έτους. Για κάθε ρόδι που σπάμε εμείς οι Έλληνες, κάποιος Δανός σπάει ένα πιάτο και για κάθε ποδαρικό με το δεξί που κάνουμε εδώ, οι Κολομβιανοί περπατούν γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού τους.
Ας ξεκινήσουμε τη «βόλτα» στα διεθνή έθιμα, με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες…

Στην Ιρλανδία για παράδειγμα, οι ανύπαντρες γυναίκες, βάζουν την Πρωτοχρονιά κάτω από το μαξιλάρι τους φύλλα από γκι, ελπίζοντας ότι θα ονειρευτούν τον μέλλοντα σύζυγό τους.

γκι

Οι Σκωτσέζοι στις 12 ακριβώς, αρχίζουν να πηγαίνουν στα σπίτια φίλων και γειτόνων για να είναι οι πρώτοι που θα περάσουν το κατώφλι τους.

σκωτία

Οι Δανοί, συνηθίζουν να σπάνε πιάτα στην πόρτα του γείτονά τους. Μάλιστα η οικογένεια που συγκεντρώνει στην πόρτα της τη μεγαλύτερη ποσότητα σπασμένων πιατικών θεωρείται ότι θα έχει τη μεγαλύτερη τύχη επειδή έχει τους πιο πιστούς φίλους.
Στην Ισπανία εν τω μεταξύ, σε κάθε χτύπημα του ρολογιού τα μεσάνυχτα, τρώνε σταφύλια για ευημερία.

σταφύλια

Οι Ρώσοι την Πρωτοχρονιά – προκειμένου να έχουν καλή τύχη- γράφουν μια ευχή σε ένα κομμάτι χαρτί, το καίνε, το ρίχνουν μέσα στο ποτήρι με τη σαμπάνια και το πίνουν πριν τις 12:01.

σαμπανια

Στην Χιλή τρώνε μια κουταλιά φακές τα μεσάνυχτα για να έχουν όλο το χρόνο δουλειά και χρήματα ενώ στην Κολομβία οι πολίτες περπατούν το τετράγωνο της συνοικίας τους με μια άδεια βαλίτσα, για ένα χρόνο γεμάτο ταξίδια.

fakes-psiles.jpg

Οι επίσης Λατινοαμερικάνοι Βραζιλιάνοι, φορούν άσπρα ρούχα για να τρομάξουν τα κακά πνεύματα και πηδούν επτά κύματα, ένα για κάθε μέρα τις εβδομάδας- για καλή τύχη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: ekriti.gr

Ροή Ειδήσεων