• Αναζήτηση

Συγκλονιστική μαρτυρία διανομέα: «Άργησα να παραδώσω παραγγελία και μου την πέταξαν στο κεφάλι»

Ένας ακόμη διανομέας σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη εν ώρα εργασίας, αυξάνοντας τον τραγικό αριθμό αυτών που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε έξι χρόνια σε 55. Ένας από τους βασικούς λόγους των συχνών εργατικών ατυχημάτων στους διανομείς είναι η πίεση από τις πλατφόρμες delivery να είναι η παραγγελία στην ώρα της. Σε άλλες περιπτώσεις γίνονται συχνά παράπονα, ενώ η επιμονή να δουλεύουν 10-12 ακόμα και με αντίξοες καιρικές συνθήκες είναι επίσης ένα φαινόμενο.

«Άργησα να παραδώσω παραγγελία και μου την πέταξαν στο κεφάλι»

Διανομέας μίλησε στο ΟPEN για τις δυσκολίες της δουλειάς εν μέσω της παντοκρατορίας των πλατφορμών delivery, για την πίεση που υπάρχει αλλά και τα πλέον μειωμένα πουρμπουάρ.

«Περνάμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, κάνουμε ελιγμούς, είμαστε βιαστικοί για να παραδώσουμε τις παραγγελίες μας, αλλά όπως έχετε προσέξει και εσείς όταν γίνεται μια παραγγελία η πλατφόρμα δίνει ένα εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης τον οποίον εμείς πρέπει να τηρήσουμε αλλιώς θα υπάρχουν παράπονα στην πλατφόρμα και αυτό θα έχει επίπτωση σε εμάς», ανέφερε.

Ο ίδιος παράλληλε εξήγησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν πολλές φορές, τονίζοντας «η πλατφόρμα δεν υπολογίζει ήλιο, βροχή, αέρα, η πλατφόρμα υπολογίζει ένα εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης μέσω της απόστασης και της περιοχής. Δεν παίζει ρόλο η βροχή και τα καιρικά φαινόμενα γενικά. Ή άμα έχει κίνηση ο δρόμος, άμα έχει γίνει κάποιο ατύχημα, είναι κλειστός ένας δρόμος, ο,τιδήποτε από αυτά που μπορούν να συμβούν».

Στη συνέχεια ο εργαζόμενος εξιστόρησε ένα απίστευτο περιστατικό«Έχει τύχει να έχω τρεις παραγγελίες, να πρέπει να παραδώσω μέσω της πλατφόρμας σε έναν πάλι εκτιμώμενο χρόνο που έχει δοθεί από την πλατφόρμα. Οι δύο είχαν παραδοθεί στην ώρα τους. Η τρίτη όπως μπορείτε να φανταστείτε άργησε ένα πεντάλεπτο, για καφέδες και σοκολάτες. Ως αποτέλεσμα ήταν να μου πετάξουν την σοκολάτα στο κεφάλι επειδή είχε κρυώσει, λες και έφταιγα εγώ σαν διανομέας» είπε.

Τέλος, ο διανομέας ανέφερε στο OPEN και το πως η ακρίβεια έχει επηρεάσει τα δικά τους tips. «Έχουν μειωθεί τα μπουρμπουάρ γιατί οι τιμές έχουν πάρε την ανηφόρα».

Ροή Ειδήσεων