• Αναζήτηση

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας για Ναυαρίνου και 23ης Μαρτίου

O Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας παραβρέθηκε χθες στην αυτοψία που διεξήχθη στη Ναυαρίνου εκπροσωπώντας τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης.

Η θέση του Συλλόγου και των καταστημάτων ήταν ξεκάθαρη, καμία πρόσθετη καθυστέρηση στο έργο. Ο τουρισμός θέλει γρήγορες και άμεσες αποφάσεις, η σεζόν είναι μικρή και όσο καθυστερούμε την κάνουμε μικρότερη. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο, εφόσον πραγματοποιήθηκε ο δειγματοληπτικός έλεγχος και δεν διαπιστώθηκαν άλλες παρατυπίες, να δώσει εντολή να συνεχιστεί το έργο και να παραδοθεί όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Οι όποιες ευθύνες υπάρχουν να μη γίνουν αιτία και αφορμή να καθυστερήσει και άλλο το έργο.

Μετά την αυτοψία πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δ.Σ. με θέμα τις αναπλάσεις σε όλη την πόλη και αποφασίστηκε:

Σε ό,τι αφορά το τμήμα της Ναυαρίνου να επισπευσθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης. Να ανακοινωθεί άμεσα η νέα κανονιστική που θα οριοθετεί την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο τμήμα του δρόμου. Επίσης τονίστηκε με έμφαση από τους επιχειρηματίες ότι όλο αυτό το διάστημα που ταλαιπωρούνται κάποιοι έκαναν μικροπολιτική στις πλάτες τους. Αναφέρθηκαν πολλές φορές ότι κατηγορούνται για κατάληψη του πεζοδρομίου όταν υπήρχε απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλη την έκταση του δρόμου όπου λειτουργούσε ως πεζόδρομος. Τονίστηκε ότι τα καταστήματα τους ενδιαφέρονται πρώτα απ΄ όλους για την εύκολη πρόσβαση των πελατών τους. Οτιδήποτε άλλο ήταν εκ του πονηρού.

Σε ότι αφορά το μέτωπο της πλατείας 23η Μαρτίου οι επαγγελματίες ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι κατά της ανάπλασης αλλά διεκδικούν την άμεση ολοκλήρωση χωρίς καθυστερήσεις. Ζητούν μάλιστα να υπάρξουν διπλοβάρδιες ώστε το έργο να ολοκληρωθεί γρηγορότερα καθώς το Ιστορικό Κέντρο είναι σημείο αναφοράς κάθε επισκέπτη της πόλης μας. Κάποιοι διατύπωσαν προβληματισμούς και έθεσαν υπόψη την επικινδυνότητα που επικρατεί τώρα με την διπλή κυκλοφορία στο μονό ρεύμα. Το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε δεν τους ικανοποιεί και θεωρείται αρνητικό για τα καταστήματα τους όπου για τους επόμενους 18 μήνες θα υλοποιούνται έργα στην περιοχή.

Ο Σύλλογος μας δημοσιοποιεί τις απόψεις που διατυπώθηκαν και ελπίζει οι προβληματισμοί των μελών μας να βοηθήσουν τους διοικούντες».

Ροή Ειδήσεων