• Αναζήτηση

Συνάντηση Χαρίτση – Καραμανλή για την πορεία και η εξέλιξη των εμβληματικών έργων υποδομών του νομού Μεσσηνίας

Η πορεία και η εξέλιξη των εμβληματικών έργων υποδομών του νομού Μεσσηνίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε την σημαντική καθυστέρηση που υπήρξε σχετικά με τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, εξέφρασε όμως παράλληλα την ικανοποίησή του διότι η υλοποίηση του οδικού άξονα προχωρά με την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου και μάλιστα αυτό γίνεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης εντός του φθινοπώρου και να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2022 οι εργασίες σε τμήματα του έργου που δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις. Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις. Ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Καραμανλής συζήτησαν επίσης την ανάγκη να προχωρήσει ο σχεδιασμός και για την κατασκευή της Περιμετρικής Οδού παράκαμψης της Πύλου, έργου πολύ σημαντικού για την περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο οδικό έργο του νομού, τον άξονα Καλό Νερό-Τσακώνα, ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε στον Υπουργό την αναγκαιότητα να προχωρήσει με ταχύτητα και ρεαλισμό η υλοποίησή του, λόγω της επικινδυνότητας του υφιστάμενου δρόμου. Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι πρόκειται για έναν δρόμο που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε όλη την δυτική Μεσσηνία και αποτελεί ουσιαστικά την απόληξη της Ολυμπίας Οδού. Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης εστίασε στην μεγάλη σημασία που έχει η υλοποίηση του συγκεκριμένου άξονα για την συνολική αναπτυξιακή προοπτική των αγροτικών και τουριστικών περιοχών της Τριφυλίας και της Πυλίας, που συνιστά και διαχρονικό αίτημα των αυτοδιοικιτικών φορέων της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης έθεσε στον Υπουργό Υποδομών το καθολικό αίτημα των αυτοδιοικητικών φορέων των Δήμων Οιχαλίας και Μεσσήνης για την διασύνδεση του αυτοκινητοδρόμου του «Μορέα» με κόμβο στην ΒΙΠΕ Μελιγαλά, κάτι που αποτελεί και πάγιο αίτημα των εγκατεστημένων εκεί επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, ο συγκεκριμένος κόμβος θα δώσει λύσεις και στην πρόσβαση των χιλιάδων επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου Μεσσήνης που σήμερα είναι ιδιαίτερα προβληματική.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων