• Αναζήτηση

Αγώνας επιβίωσης για τα τουριστικά γραφεία (video)

Για την κρισιμότητα της κατάστασης και την βιωσιμότητα των Τουριστικών Γραφείων εισερχόμενου και εξερχόμενου  τουρισμού, με την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει φέρει στον κλάδο μίλησε ο Ηλίας Παπαδόπουλος ιδιοκτήτης του Γραφείου Γενικού Τουρισμού Destino Tours στην Τρίπολη.

Ο κ. Παπαδόπουλους εδώ και τριάντα χρόνια όπου βρίσκεται στον χώρο του τουρισμού, δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο.

Η κατάσταση είναι η χειρότερη που έχουν βιώσει τα τουριστικά γραφεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η πτώση μεσοσταθμιαία του Παγκόσμιου Τουρισμού είναι στο 74% σε σχέση με το 2019 και η απώλεια  του τζίρου φτάνει τα 1,3 τρις εκατ. δολάρια.

Η πτώση στην Ελλάδα αγγίζει το 85% και οι προβλέψεις δεν είναι καλές για το τρέχον έτος. Τα Χριστούγεννα ίσως να υπάρχει μια έναρξη στις δραστηριότητας των του τουρισμού είπε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι  όλα θα εξαρτηθούν να τα υγειονομικά δεδομένα και από την πορεία του εμβολιασμού.

Δεν υπάρχει καμία ζήτηση από τουριστικούς πράκτορες και η ζήτηση είναι παγωμένη και η κίνηση είναι απειροελάχιστη. Ακόμα και τα τηλεφωνήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  είναι περιορισμένα είτε για τον εξερχόμενο είτε για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Η περσινή περιορισμένη σαιζόν, οδήγησε τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης των χώρας, στο να ανοίξουν μόνο ένα μέρος των δωματίων και αυτά όμως λειτούργησαν περίπου 50 μέρες και με πληρότητες κάτω του 50%, πράγμα που εν είναι μη βιώσιμο.

Ροή Ειδήσεων