• Αναζήτηση

Αλ. Ρουτζούνης – Δήμος Δυτικής Μάνης: Η σημερινή απόφαση δημιουργεί ερωτηματικά όσο αφορά τον τρόπο που έγιναν οι επαφές και τελικά οι επιλογές.

Στους 22 μήνες που πέρασαν η δημοτική μας παράταξη “Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη” έδωσε σαφή δείγματα γραφής ασκώντας σκληρή αλλά πάντα δίκαιη αντιπολίτευση.
Με ερωτήσεις και προτάσεις αναδείξαμε θέματα και προτείναμε λύσεις, θεωρώντας τους συναδέλφους συνεργάτες και όχι αντιπάλους. Ήμασταν εμείς που με τη δική μας ψήφο πέρασαν οριακά σημαντικές για τον τόπο αποφάσεις. Ήμασταν η παράταξη που από την πρώτη στιγμή προτείναμε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και που με την παρουσία μας αποδείξαμε έμπρακτα το τι σημαίνει για εμάς συνεργασία.
Τα παραπάνω αποτελούν πρόλογο για να κατανοηθεί η στάση μας στο σχολιασμό μας όσο αφορά την ανακοίνωση της απόφασης του Δημάρχου Δυτικής Μάνης να ορίσει νέους αντιδημάρχους μετά από τα γνωστά εσωκομματικά τελευταία γεγονότα που δεν θα θέλαμε για την ώρα να σχολιάσουμε.
Η σημερινή απόφαση δημιουργεί ερωτηματικά όσο αφορά τον τρόπο που έγιναν οι επαφές και τελικά οι επιλογές.
Θεωρούμε με τα στοιχεία που έχουμε ότι πρόκειται για μια απόφαση που δεν προήλθε ξαφνικά αλλά ήταν σχεδιασμένη αφού η στάση ορισμένων δεν ήταν επιθυμητή.
Πιστεύουμε για να μπούμε και στην ουσία του θέματος πως μετά από όλα αυτά πως τώρα ήταν η χρυσή ευκαιρία ώστε να δρομολογηθούν και να απαιτηθούν ευρύτερες συνεργασίες ώστε να υπάρξει πρόοδος και εξέλιξη.
Να αναζητηθεί μέσα από ανταλλαγή απόψεων ένα κοινά αποδεκτό πεδίο δράσης βασισμένο στη διαφάνεια με στόχο την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.
Ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει ένα κάλεσμα συνεργασίας προς όλες τις παρατάξεις σε ένα ειδικό για το σκοπό αυτό Δημοτικό Συμβούλιο ώστε φανερά χωρίς υπονομεύσεις και εξαρτήσεις να χαραχθεί η επόμενη μέρα.
Ήταν τώρα η ώρα να περιοριστούν ή και να απομακρυνθούν δράσεις και παθογένειες που έχουν οδηγήσει τον τόπο σε αυτά τα αδιέξοδα και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.
Αντί αυτών, προέκυψαν συνεργασίες με «εκλεκτούς» πίσω από κλειστές πόρτες στα κρυφά.
Επικράτησε κλίμα αντιπαλότητας με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας . Οι μάσκες έπεσαν.
Για μια ακόμα φορά ο τόπος οδηγείται σε διχαστικές λογικές και συνεργασίες αλά κάρτ που εξυπηρετούν προσωπικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.
Ακολουθήθηκε με ευθύνη των συμμετεχόντων ο γνωστός δρόμος των συμφερόντων.
Πίσω από βαρύγδουπες δηλώσεις για τη σωτηρία του τόπου…. το βλέμμα των εμπνευστών της συμφωνίας είναι στραμμένο στο δικό τους πολιτικό αύριο.
Διαφορετικά ας μας εξηγήσουν το λόγο απαξίωσης και περιφρόνησης των άλλων παρατάξεων. Προφανώς δεν τους ήταν διαχειρίσιμοι και βολικοί.
Ας ελπίσουμε να μην δούμε σε λίγο καιρό ηρωικές εξόδους και δηλώσεις για ασυμφωνία, ανικανότητες και αυταρχισμό….
Κλείνοντας να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά για την περιοχή μας που τόσο έχει αδικηθεί… Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και την συναίνεση ακούγοντας τη φωνή του δημότη και παραμένοντας παρόντες στις εξελίξεις.
Σύνθημα μας, όλα στο φως.
Αλέξης Ρουτζούνης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη»

Ροή Ειδήσεων