• Αναζήτηση

Αυστραλία: Παπαγάλος τραγουδάει άπταιστα το «Σαν πας στην Καλαμάτα» (video)

Οι παπαγάλοι κοκατού της Αυστραλίας είναι έξυπνοι και παιχνιδιάρηδες…

Στην Ωκεανία οι Έλληνες ξεπερνούν το εκατομμύριο, οι κοκατού πιθανά τα 100 εκατομμύρια, αλλά δεν είναι λίγοι όσοι μιλάνε -και τραγουδάνε- ελληνικότατα, χάρη στην αγάπη και τη φροντίδα των ομογενών…

Δείτε το βίντεο:

Παπαγάλοι Κοκατού

Το Cacatua είναι ένα γένος κακατού που μπορεί να βρεθεί στις Φιλιππίνες, στα Νησιά Σολομώντα και νότια στην Αυστραλία. Έχουν ένα κυρίως λευκό φτέρωμα (σε ορισμένα είδη ροζ ή κίτρινο).

Σήμερα, αρκετά είδη αυτού του γένους θεωρούνται απειλούμενα λόγω ενός συνδυασμού απώλειας οικοτόπου και αιχμαλωσίας για το εμπόριο άγριων πτηνών, με τον κακατού με γαλάζια μάτια, τον καλογάτο Μολούκας και τον καμπάτο-ομπρέλα να θεωρούνται ευάλωτοι και τον κόκκινο αερισμό του κακατού και του κίτρινου λοφιοφόρου κακάτου που θεωρείται εξαιρετικά απειλούμενος.

Το γένος περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Brisson το 1790, με τον λευκό κακατού (C. alba) να χαρακτηρίζεται στη συνέχεια ως είδος τύπου. Ο Ζωρζ Κουβιέ καθόρισε το γένος Kakatoe το 1800, με τον τύπο κόκκινου κακατού (C. haematuropygia) ως τύπο, και ορισμένα παλαιότερα βιβλία πουλιών χρησιμοποιούν το τελευταίο όνομα. Οι Mayr, Keast and Serventy επικύρωσαν την Cacatua το 1964 και απέρριψαν τον Kakatoe.

Ροή Ειδήσεων