• Αναζήτηση

Χαμός στο περιφερειακό συμβούλιο: Δεν συμμετείχε στη συζήτηση για το ’21 η παράταξη Νίκα – Αποχώρησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης – Καταγγελίες για bullying και νεοφασισμό!

Η συνέχιση της συζήτησης για την Γνωμοδοτική Επιτροπή του 2021 αποτέλεσε αφορμή για να επικρατήσει χαμός στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αρχικά, έθεσε θέμα διαδικασίας η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Τζένη Δημητρακόπουλου η οποία μίλησε για υποβάθμιση του συμβουλίου και τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση για την Επιτροπή του 2021 που διακόπηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός ζήτησε να συναποφασίστει ο χρόνος που θα μιλά ο καθένας, τονίζοντας ότι «είμαι Δημοκράτης όσο δεν παίρνει».

Η Ντίνα Νικολάκου είπε ότι δεν δεχόμαστε καμία συνεννόηση.

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας είπε: “Εκνευρίζομαι όταν νιώθω ότι ασκείτε bulying, για να σας περάσει.

Απαρτία υπάρχει, κουβεντιάστε το μόνοι σας. Δεν δεχόμαστε να δώσετε εσείς τον χαρακτήρα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Εμείς είμαστε η περιφερειακή αρχή, που πρέπει να ακούσει τις θέσεις σας, αλλά δεν πρόκειται να υποταγώ. Τι επειδώκετε να κάνετε; Καθίστε κουβεντιάστε, χωρίς εμάς. Και τα ξαναλέμε. Δεν σας εκχωρώ ούτε γραμμή των αρμοδιοτήτων που έχει ο Περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή. Παρακαλώ, τους συμβούλους της περιφερειακής αρχής να μην συμμετέχουν τη διαδικασία.»

 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΚΟΥΝΗ

Ο κ. Σκαντζός είπε θα προεδρεύσει του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Απόστολος Γκούνης για να συνεχιστεί η συζήτηση (που είχε διακοπεί στην προηγούμενη συνεδρίαση) για το θέμα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με την παράταξη του κ. Νίκα να μην συμμετέχει στη διαδικασία.

 

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Η Ντίνα Νικολάκου είπε η τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη «έχει καταλύσει κάθε μορφή Δημοκρατίας. Το να φεύγει ο Πρόεδρος επειδή το είπε ο κ. Νίκας, είναι ωμή παραβίαση κανονισμού και παράβαση καθήκοντος. Δεν είμαστε μαριονέτες και καρικατούρες. Εμείς καταγγέλλουμε αυτά τα γεγονότα και θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να δούμε τι θα γίνει με αυτό το περιφερειακό συμβούλιο. Δεν θέλουμε τη θέση σας, κύριε Νίκα και δεν μας σέβεστε.»

Ο Γιώργος Δέδες είπε ότι «η σημερινή τοποθέτηση και συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη είναι εξόχως αντιδημοκρατική, Δείχνει αδυναμία λειτουργίας στο πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου. Νομίζω ότι το bulyying γίνεται από την ανάποδη πλευρά. Η δική μας παράταξη θα αποχωρήσει πλήρως από τη σημερινή συνεδρίαση και καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο».

Ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι «είναι η πιο μαύρη στιγμή από την αρχή της λειτουργίας του περιφερειακού θεσμού. Είναι μια ύβρις απέναντι στον θεσμό. Από πού μέχρι που ο καθένας μπορεί να αγνοεί τη δημοκρατική λειτουργία και να επαίρεται ότι εγώ είμαι η εξουσία; Πρόκειται για φαινόμενο νεοφασισμού, αποτελεί μεγάλη ντροπή. Η δική μας παράταξη θα αποχωρήσει από το συμβούλιο και θα ζητήσει εξηγήσεις από τους θεσμικά υπεύθυνους. Άμεσα θα απαιτήσουμε συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών».

«Μένω άναυδος για ένα θέμα διαδικαστικό να φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί να αποχωρήσει η παράταξη του Περιφερειάρχη, ούτε καταλαβαίνω τους χαρακτηρισμούς του κ. Τατούλη. Με αυτές τις λογικές και με αυτή την αντιπαλότητα, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Κι εμείς αποχωρήσουμε διαμαρτυρόμενοι για το επίπεδο του περιφερειακού συμβουλίου» είπε ο Γιάννης Μπουντρούκας.

«Βαθιά αντιδημοκρατική η συμπεριφορά και ο λόγος του κ. Περιφερειάρχη» είπε ο Θανάσης Πετράκος. «Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρούμε από τη συνεδρίαση».

Ο Δημήτρης Τζεμπετζής μίλησε για εκτροχιασμό της διαδικασίας, «είμαι αντίθετος στις αποχωρήσεις και του κ. Περιφερειάρχη και των υπολοίπων της αντιπολίτευσης. Δεν θα πω ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο, με καλή θέληση μπορεί να βρεθεί λύση και να θεωρηθεί το θέμα λήξαν. Εγώ θα παραμείνω».

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου είπε «αναρωτιέμαι γιατί μας κάνει εντύπωση αυτή η συμπεριφορά, εγώ δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Δεν είναι υπεύθυνη στάση το αποχωρώ και συζητήστε μόνοι σας. Αποχωρώ διαμαρτυρόμενη για μια διαδικασία που δεν εκφράζει την Πελοπόννησο το 2021».

«Να τηρείται ο κανονισμός, να τηρούνται οι χρόνοι και να συζητούνται όλα τα θέματα. Αυτή είναι η βάσανος της Δημοκρατίας. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος από αυτή την εξέλιξη. Ο λαός θα κρίνει αυτή την πρακτική. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή τίποτα. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση» είπε ο Παναγιώτης Κάτσαρης.

«Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία. Αυτό είναι ευθύνη του Προεδρείου της περιφερειακής αρχής, αλλά έχουν ευθύνη και οι υπόλοιπες παρατάξεις για να μην μετατρέπεται το συμβούλιο σε τσίρκο» είπε ο Γιάννης Κελλάρης.

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου (η οποία συμμετείχε στη συζήτηση, αν και ο επικεφαλής της παράταξης της κ. Νίκας είχε ζητήσει από τους συμβούλους της εν λόγω πατράταξης να αποχωρήσουν) είπε ότι «είμαι βαθύτατα απογοητευμένη και σοκαρισμένη. Προφανώς, διαφωνώ και διαχωρίζω τη θέση μου για τη σημερινή συμπεριφορά. Όλα αυτά δεν συμβαδίζουν με τη λογική μου για τη Δημοκρατία και αποχωρώ κι εγώ.»

Σε καταγγελίες κατά του Περιφερειάρχη και του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου προχώρησε ο Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο οποίος μίλησε για μαύρη ημέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Δημοκρατία.

Απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη και αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά εκφράζει και τη ΝΔ τόνισε η Αντωνία Μπούζα.

Στο τέλος, η Ντίνα Νικολάκου πρότεινε μια κοινή καταγγελία των παρατάξεων για τη στάση του κ. Περιφερειάρχη.

 

Μετά τις αποχωρήσεις των παρατάξεων, ανέλαβε πάλι την Προεδρία ο κ. Σκαντζός για να συνεχιστεί η συνεδρίαση με τα επόμενα θέματα. Ύστερα από διάλλειμα πέντε λεπτών, το συμβούλιο συνεχίστηκε.

«Κάποιοι κρατούν δημοκρατικόμετρο. Ξεχνούν τι πέρασαν επί εννέα χρόνια και συγκρίνουν με τη δική μας ευγένεια. Ποιος είπε ότι δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα να αποχωρήσει μια παράταξη από μία συζήτηση» είπε ο κ. Νίκας.

Στη συνεδρίαση παρέμειναν οι παρόντες σύμβουλοι της παράταξης Νίκα – πλην Σπυριδάκου – και οι σύμβουλοι Τζεμπετζής και Οικονόμου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Ροή Ειδήσεων