• Αναζήτηση

Διαδικτυακή Δημοσκόπηση για την αξιοποίηση της παρόχθιας ζώνης Παμίσου

Ολοκληρώθηκε διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε μέσα από ομάδες κοινωνικής δικτύωσης με αντικείμενο τις προτάσεις πολιτών για την αξιοποίηση της παρόχθιας ζώνης του Παμίσου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της πόλης όπως διαφαίνεται επιθυμεί τη δημιουργία οικολογικού πάρκου ενώ το υπόλοιπο την μετατροπή του σε χώρο αναψυχής με ποδηλατόδρομο κ.λ.π. Το κοινό αίτημα που διαφαίνεται ωστόσο είναι πως η πλειοψηφία των πολιτών της Μεσσήνης επιθυμεί την αξιοποίηση της παρόχθιας ζώνης που αγκαλιάζει την πόλη και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών ενώ σίγουρα θα συμβάλλει στην αλλαγή της καθημερινότητας τους.

Ο Πάμισος με μήκος 20 χιλιομέτρων (πηγάζει από τον Αγ. Φλώρο) διέρχεται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Μεσσήνης είναι ό μεγαλύτερος ποταμός του νομού Μεσσηνίας και σίγουρα αξίζει την προστασία του οικοσυστήματος και του φυσικού πλούτου που «συντηρεί» ενώ σε άμεση προτεραιότητα πρέπει να τεθεί ο καθαρισμός της περιοχής από αδρανή υλικά και σκουπίδια που ασυνείδητοι έχουν εναποθέσει.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση υπάγεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχουμε ξεκινήσει με το σύνθημα «Μιλάμε για τη Μεσσήνη».

Γιάννης Λάσκαρης-Δημοτικός Σύμβουλος

Ροή Ειδήσεων