• Αναζήτηση

Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας για τον Εκφοβισμό στον Φυσικό και Διαδικτυακό Χώρο

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κ. Μαλαπέτσα Αγγελική,  κοινωνική λειτουργός του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας με μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τον εκφοβισμό, τόσο στο φυσικό όσο και στο διαδικτυακό περιβάλλον, μιλώντας στους μαθητές της Β’ τάξης.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές να ενημερωθούν και να συζητήσουν για το σοβαρό ζήτημα του εκφοβισμού, που επηρεάζει εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Μαλαπέτσα στην ομιλία της τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης του εκφοβισμού και της προστασίας των παιδιών σε κάθε περιβάλλον, είτε αυτό είναι η σχολική αυλή είτε το διαδίκτυο. Μέσα από βίντεο, από πραγματικά παραδείγματα και διάλογο με τους μαθητές, ενθάρρυνε την ανοιχτή συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Η παρουσίαση περιελάμβανε επίσης πρακτικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίζουν οι μαθητές τον εκφοβισμό, πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια του και πώς να ζητούν βοήθεια από τους ενήλικες.

“Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για τον εκφοβισμό και την προώθηση μιας ασφαλούς και φιλικής ατμόσφαιρας στο σχολείο και το διαδίκτυο.Βασική αρχή του σχολείου μας είναι η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας και θα προβούμε σε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των μαθητών και την εξασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας τους. Ως σχολείο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη και προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε μέσο και κάθε ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε το όνομα του σχολείου μας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, να ταυτιστεί με τον αγώνα Κατά της Βίας, να δημιουργήσουμε καλές πρακτικές και να τις μοιραστούμε με τα άλλα σχολεία. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Μαλαπέτσα που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μας  και συνέβαλε στο να υλοποιήσουμε το όραμά μας “Ένα σχολείο κατά της Βίας! “, τόνισε η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, κ. Σταματοπούλου Μαρία.

Ροή Ειδήσεων