• Αναζήτηση

Εξαλλη η Ματίνα Παγώνη με ομοιοπαθητικό: Ελεος, λέτε στον κόσμο ότι μπορεί να θεραπευτεί με βότανα, ενώ πεθαίνει ο ένας μετά τον άλλον

Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια πρωινής, τηλεοπτικής εκπομπής μεταξύ της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη και του ομοιοπαθητικού Βασίλη Μαυρομμάτη, σχετικά με τα εμβόλια και τις εναλλακτικές θεραπείες του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA»,ο κ. Μαυρομμάτης, ο οποίος δεν είναι γιατρός αλλά ασχολείται με την ομοιοπαθητική, εξέφρασε γνώμη για τα εμβόλια, λέγοντας ότι στον εναλλακτικό χώρο δεν τα επικροτούν αλλά αποκάλυψε και ότι δηλαδή ο ίδιος όπως και άλλοι από τον εναλλακτικό χώρο κουράρουν ασθενείς με COVID! Οι ισχυρισμοί αυτοί φυσικά έβγαλαν από τα ρούχα της την Ματίνα Παγώνη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρομάτης υποστήριξε ότι «στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Εχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι», ενώ πρόσθεσε πως «ασκώ τη φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID. Εχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δεν λειτουργούμε όπως οι γιατροί, εκείνοι λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορωνοϊό, δεν θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό».

 

Οπως ήταν φυσικά τα λεγόμενα του κ. Μαυρομάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ματίνας Παγώνη. «Εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορωνοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».

Ο ομοιοπαθητικός συνέχισε τους ισχυρισμούς του περί κουραρίσματος ασθενών με κορωνοϊό με σεληνίο, ψευδάργυρο και βιταμίνες, με την Ματίνα Παγώνη να βγαίνει από τα ρούχα της, η οποία είπε ότι «εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ και να λέω στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες μπορεί να θεραπευτεί όταν έχει πεθάνει τόσος κόσμος παγκοσμίως. Ελεος, δεν μπορώ, δεν μπορώ να συμμετέχω! Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».

Ροή Ειδήσεων