• Αναζήτηση

Για τη κοροϊδία με τις «αποζημιώσεις» από τη περσινή πυρκαγιά στο Βασιλίτσι

Παραμονές εκλογών η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία «θυμήθηκαν» να αποζημιώσουν με ψίχουλα κάποιους από τους ελαιοπαραγωγούς των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν από τη περσινή πυρκαγιά στο Βασιλίτσι.

Με αποζημιώσεις ψίχουλα των 25-45€ ανά ρίζα που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο το χαμένο εισόδημα των παραγωγών ή τα έξοδα φύτευσης νέων ελαιόδεντρων. Και αυτά μόνο σε μέρος των παραγωγών, ούτε καν στο σύνολο των πληγέντων από την πυρκαγιά.

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Το αίτημα για αποζημίωση εδώ και τώρα για το 100% της ζημιάς που προκλήθηκε από την πυρκαγιά και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε βάθος πενταετίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι αναγκαίος όρος για να μην πεταχτούν από τα χωράφια τους σημαντικό μέρος των πληγέντων που βλέπει την ακρίβεια, το κόστος ζωής και καλλιέργειας να ανεβαίνει και την ίδια στιγμή έχει χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματος του από τη πυρκαγιά.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν πείρα! Ξέρουν πως ό, τι παραχωρήσεις έκανε η εκάστοτε κυβέρνηση απέναντι τους τις έκανε κάτω από τον μαζικό ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών και των συλλόγων τους, με την ολόπλευρη στήριξη των αιτημάτων τους από το ΚΚΕ.

Ξέρουν ότι μόνο το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα τους στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, χωρίς αστερίσκους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων!

Η απάντηση μπροστά σε αυτή τη κοροϊδία μπορεί να είναι μόνο μια: Ισχυρό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη για πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση κόντρα στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση!

Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία, θα συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση του αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα η πλειοψηφία των αγροτών.

 

Θάνος Ραδιώτης,

υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος 

με τη Λαϊκή Συσπείρωση

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων