• Αναζήτηση

H Mεσσηνία υποδέχεται την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και την Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης

Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιω-τίσσης, πολιούχου της Νήσου Κυθήρων και την χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας την Πέμπτη 13-6-2024 και ώρα 6 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στο πλαίσιο αδελφο-ποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου-Νέστορος.

Της υποδοχής θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού. Τα ιερά θησαυρίσματα θα κομίσει στη Μεσσηνιακή γη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος και θα προστεί εν συνεχεία, της τελέσεως Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Παρασκευή 14-6-2024, θα τελεσθεί στον ως άνω Μητρο-πολιτικό Ιερό Ναό στις 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 6,30 μ.μ., Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Το Σάββατο 15-6-2024 και ώρα 7 π.μ., θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 4,30 η θαυματουργός Εικόνα και η Κάρα του Αγίου, θα μεταφερθούν στην πόλη της Πύλου, όπου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τους, έμπροσθεν του Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει η τέλεση Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Την Κυριακή 16-6-2024 και ώρα 7 π.μ., τα ιερά κειμήλια θα μεταφερθούν στην πόλη της Κορώνης, γενέτειρα του Οσίου Θεοδώρου, όπου στις 7,45 π.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή τους στο Ιερό Προσκύνη-μα της Παναγίας Ελεήστριας, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί δυσαρχιε-ρατική θεία Λειτουργία από τους Σεβαμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθή-ρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Την 11 π.μ. της ίδιας ημέρας, τα ιερά θησαυρίσματα θα ανα-χωρήσουν για την Νήσο των Κυθήρων, όπου και φυλάσσονται ως πολύ-τιμοι πνευματικοί θησαυροί χάριτος και αγιασμού.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων