• Αναζήτηση

Ικανοποίηση Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την παραμονή σε πλήρη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας

Έπειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις, κατατέθηκε προς ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό σχηματισμό της χώρας μας.

Το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας ναι μεν μετατρέπεται σε παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας, πλην όμως είναι ρητή η πρόβλεψη στο σχεδίου νόμου ότι :

α) Διατηρείται η καθ’ ύλην αρμοδιότητα του Δικαστηρίου όπως είχε έως σήμερα,

β) Στη χωρική αρμοδιότητα πλέον συμπεριλαμβάνεται εκτός του Δήμου Τριφυλίας, η Δ.Ε. Νέστορος του δήμου Πύλου – Νέστορος και η Δ.Ε. Δωρίου του δήμου Οιχαλίας,

γ) Διατηρείται το σύνολο των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα,

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά εχέγγυα για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, ενώ παράλληλα ικανοποιούν τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων μας.

Ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριφυλίας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου μας για τον διαχρονικό αγώνα τους μέσα από την πολύμηνη αποχή από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς και για τη σταθερή και αταλάντευτη στάση τους υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας, καθώς επίσης όλους τούς Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδος πού από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας, με το σύνθημα “Όλοι για έναν και ένας για όλους”. Ιδιαίτερα ευχαριστώ όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδος πού μέχρι και σήμερα απέχουν των καθηκόντων τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μάς περί μη καταργήσεως δικαστικών σχηματισμών.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπατριώτη μας βουλευτή Μεσσηνίας ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΑ για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλους αυτούς τους μήνες και κυρίως για τις καίριες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του, έτσι ώστε μαζί να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε ότι το Πρωτοδικείο μας θα συνεχίσει να έχει την ίδια δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που είχε έως σήμερα, παραμένοντας έτσι πλήρως ενεργό και λειτουργικό.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω όλους τούς εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως,τη δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικέςπαρατάξεις, το δημοτικό συμβούλιο, τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς ολόκληρου του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και όλους τους ενεργούς πολίτες του τόπου μας τόσο για την απλόχερη στήριξη που παρείχαν στην προσπάθεια αυτή, όσο και για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν. Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα δικαίωσης για όλους μας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να διεκδικεί την υπαγωγή στη χωρική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και της νότιας Ολυμπίας, πού από συστάσεως του Ελληνικού κράτους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Πρωτοδικείου μας, καθώς και την διατήρηση του ΕιρηνοδικείουΓαργαλίανων.

Κυπαρίσσια 19 Απριλίου 2024

Ο

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Αθανάσιος Μιχ. Πετρόπουλος

Ροή Ειδήσεων