• Αναζήτηση

Κακουργηματική δίωξη για τον σταθμάρχη, απολογείται το Σάββατο – «Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί»

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο στις 14:00 ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια ο σταθμάρχης Β.Σ., στον οποίο ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απαγγελία των κατηγοριών για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας, πήγε στην ανακρίτρια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο 59χρονος σταθμάρχης «έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά δεν είναι μόνο το λάθος αυτό. Υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Υπάρχει αμέλεια και από τους υπευθύνους».

Λίγο πριν από την άφιξή του εκκενώθηκε ο 1ος όροφος των Δικαστηρίων Λάρισας όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα. Στη συνέχεια ο 59χρονος σταθμάρχης οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Στα δικαστήρια βρισκόταν από νωρίς ο δικηγόρος του, γνωστός ποινικολόγος της Λάρισας Στέφανος Παντζαρτζίδης, αλλά και μέλη της οικογένειας του σταθμάρχη.

Αποδέχτηκε το λάθος του ο σταθμάρχης
Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας προανακριτικής του απολογίας, που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης παρουσία εισαγγελέα -λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης-, φέρεται να αποδέχτηκε πως εκείνος ευθύνεται που οδήγησε την επιβατική αμαξοστοιχία στη γραμμή της καθόδου προς Αθήνα, ένα λάθος το οποίο δεν διόρθωσε, καθώς κατάλαβε τι είχε κάνει όταν πληροφορήθηκε τη φονική σύγκρουση, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης.

Τον 59χρονο είχαν «δείξει» ως υπαίτιο τρεις συνάδελφοί του κατά τη διάρκεια των ανωμοτί εξηγήσεων που έδωσαν στις Αρχές.

Από τα αρχικά στάδια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκύψει πως η επιβατική αμαξοστοιχία και η εμπορική κινούνταν στην ίδια ράγα για περίπου 10-15 λεπτά, διανύοντας μια απόσταση περίπου 20 χλμ. επί της ουσίας στα… «τυφλά», χωρίς οι μηχανοδηγοί να έχουν μπροστά τους κάποια σήμανση, μέχρι τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος.

Ροή Ειδήσεων