• Αναζήτηση

Κεραμέως: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων»

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για να κλείσουν τα σχολεία.

Η κυρία Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ παράλληλα γίνονται και πάρα πολλά τεστ. Εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test. Παράλληλα επανέλαβε «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000, ενώ σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού περίπου 15.

Θα εμβολιάσω των 5,5 ετών γιο μου
Ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού παιδιών 5 – 11 ετών κατά του κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη θα απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα γονέων live σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Βάνα Παπαευαγγέλου Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα – πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς», είπε η υπουργός.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε υψηλά επίπεδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι ενώ στους μαθητές του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%.
Στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένοι το 95% των καθηγητών και το 83% των εκπαιδευτικών.

Η διαδικασία για αρνητές γονείς που κρατούν τα παιδιά εκτός σχολείων
Δεν μπορεί επειδή ένας γονιός είναι αρνητής και δεν θέλει να κάνει τα self test, το παιδί του να χάνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τόνισε υπουργός Παιδείας και εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθείτε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εάν ο διευθυντής ενός σχολείου διαπιστώσει ότι κάποιο παιδί απουσιάζει για παρατεταμένη διάρκεια και χωρίς λόγο υγείας, θα καλεί αρχικά τους γονείς του για μία συζήτηση προκειμένου να καταλάβει τι συμβαίνει. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τότε αποστέλλεται φάκελος στην εισαγγελία και τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.

 

Ροή Ειδήσεων