• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: 22 οι περιοχές που «φλερτάρουν» με το «κόκκινο» – Ανάμεσά τους η Λακωνία

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα, αλλά και οι ανησυχητικές τάσεις που δείχνουν αρκετές περιοχές της χώρας, κάνουν τους λοιμωξιολόγους να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να τις χαρακτηρίσουν «κόκκινες».

Η κατάσταση στην Αττική, που βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα, είναι προβληματική, ωστόσο κι άλλες περιοχές της Περιφέρειας «τείνουν» προς τον κόκκινο συναγερμό. Είναι χαρακτηριστικό πως προχθές ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για εννέα περιοχές, ενώ μετά τα τελευταία στοιχεία της πανδημίας, οι ειδικοί διαπίστωσαν μεγάλη κινητικότητα και εξέφρασαν ανησυχίες για 22 συνολικά περιοχές στη χώρα.

Η έξαρση της πανδημίας φαίνεται πως άρχισε ξανά με ταχείς ρυθμούς. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις μέλους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στο iefimerida.gr., ο οποίος είπε: «Είναι τόσο γρήγορα τα γεγονότα, η επιδημία τρέχει με τέτοιους ρυθμούς, που δεν προλαβαίνουμε να παίρνουμε αποφάσεις. Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του μίλησε για επτά ”κόκκινες” περιοχές πριν από μία εβδομάδα. Πλέον, είναι 22. Τα κρούσματα σε αυτές τις περιοχές παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο, αλλά εκφράζονται φόβοι για κλιμάκωση. Δεν είναι όμως μόνον ο αριθμός των κρουσμάτων. Υπάρχει κινητικότητα».
Να τονιστεί πως ο κ. Κικίλιας είχε κάνει αναφορά για εννέα περιοχές, προχθές, οι οποίες φλερτάρουν με το «κόκκινο». Αυτές είναι: Δυτική Αττική, Αττική (βόρειος τομέας και κέντρο), Σαντορίνη, Μύκονος, Ροδόπη, Αχαΐα, Λακωνία, Μαγνησία και Εύβοια.

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στο «Σωτηρία»
Την ίδια στιγμή, στα νοσοκομεία εμφανίζεται άνοδος των εισαγωγών εξαιτίας του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά, μέλος της επιτροπής ανέφερε στο iefimerida: «Στις αποφάσεις μας θα λάβουμε υπ’ όψιν και άλλους παράγοντες, όπως η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, των κλινικών κ.α. Στο ”Σωτηρία” το τελευταίο διάστημα διπλασιάστηκαν τα περιστατικά. Αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη».

Ο κ. Κικίλιας μία ημέρα πριν ανέφερε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ για κορωνοϊό φτάνει το 63% στην Αττική και το 50% στη Θεσσαλονίκη.

Ροή Ειδήσεων