• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Σενάρια για «μωβ» περιοχές με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Σκέψεις για ένα νέο επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη για τον κορωνοϊό έχουν, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι ειδικοί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη της επιτροπής εξετάζουν το ενδεχόμενο να θεσπιστεί το καθεστώς των «μωβ περιοχών», στις οποίες ως μέτρα θα επιβάλλονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και τη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εναλλακτικό μέτρο για τις πολύ επιβαρυμένες περιοχές, με εκτεταμένη χρήση μάσκας, αντί των απαγορεύσεων της νυχτερινής κυκλοφορίας κλπ. τα οποία σαν μέτρα καταργήθηκαν.

Η πρόταση αυτή φαίνεται να βρίσκεται σε φάση αρχικής συζήτησης και δεν πρόκειται για μέτρο που αναμένεται να δούμε τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712, ο αριθμός των θανάτων 27 και οι διασωληνωμένοι 357.

Επίσης, με ανάρτησή της στο Facebook, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανεμβολίαστου 28χρονου στην Κομοτηνή.

 

Ροή Ειδήσεων