• Αναζήτηση

Μεσσηνία: Εντοπίστηκαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης όπου καλλιεργούσαν φυτεία κάνναβης με -3.127- δενδρύλλια, που είχε εντοπισθεί το περασμένο έτος

Σε συνέχεια του από 5.8.2023 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία και την κατάσχεση συνολικά -3.127- δενδρυλλίων κάνναβης, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των καλλιεργητών της.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Γραφεία Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, διακριβώθηκε ότι -3- αλλοδαποί, ηλικίας 37, 42 και 43 ετών, αντίστοιχα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 43χρονος.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα ως επικεφαλής πολυμελούς συνεργείου που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια ελαιοπεριβόλων μεγάλων εκτάσεων, στο πλαίσιο της οργάνωσης, συγκρότησε ομάδα για την καλλιέργεια της φυτείας κάνναβης, παρέχοντας στα μέλη εξοπλισμό, κατάλυμα, μεταφορικά μέσα, συνδέσεις και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και καθεστώς νόμιμης διαμονής.

Ο 43χρονος στρατολόγησε τον 42χρονο και τον 37χρονο, όπου ο 42χρονος ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, ενώ ο 37χρονος, όπως προέκυψε, είχε τον ρόλο της καταγραφής των καθημερινών καλλιεργητικών πράξεων στον χώρο της φυτείας.

Τέλος, υπολογίζεται πως από τη φυτεία τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση θα έφταναν τα -5.000.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

 

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων