• Αναζήτηση

Μετά την Ασημακοπούλου παραιτείται ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκης, αποπέμπεται ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Μετά την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ένα στέλεχος της κυβέρνησης και ένα στέλεχος της ΝΔ ακολουθούν το δρόμο της αποπομπής για την υπόθεση των emails των Αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, παράλληλα με την έρευνα που έκανε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το ΥΠΕΣ, δική του έρευνα έκανε και το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει να μάθει ακριβώς τι έχει γίνει.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για μια λίστα με emails η οποία διέρρευσε ένα χρόνο πριν, στα τέλη Μαΐου 2023 κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο.

Μάλιστα η έρευνα του Μαξίμου έφθασε και στα πρόσωπα από τα οποία έγινε η σχετική διαρροή προς την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ απέκτησε την λίστα αυτή πέρυσι τον Μάιο από συνεργάτη του γγ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, διευκόλυνε την κυβέρνηση με το να αποσύρει την υποψηφιότητά της, ενώ την παραίτησή του έχει υποβάλλει και έχει γίνει ήδη αποδεκτή και ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και η παραίτηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη η εξέλιξη αδικεί την εν γένει παρουσία της Αννας Μισέλ Αημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο και το έργο του Μιχ. Σταυριανουδάκη, αλλά «είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν. Σε εμάς δεν λειτουργούν παραυπουργεία Δικαιοσύνης, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων