• Αναζήτηση

Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονίζει φίλος του 29χρονου Μιχάλη – «Αδερφέ χτυπήθηκα»

Για τις τελευταίες δραματικές στιγμές του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή του φιλάθλου της ΑΕΚ που έπεσε νεκρός κατά την επίθεση των Κροατών χούλιγκανς και των Ελλήνων συνεργών τους το βράδυ της Δευτέρας 7/08, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μίλησε ένας φίλος του που βρέθηκε δίπλα του, μετά το μοιραίο για τον άτυχο νέο χτύπημα στη βραχιόνια αρτηρία.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ”αδερφέ χτυπήθηκα” και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι. Και να είναι εκείνο το παιδί», είπε αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Χρήστος, ο φίλος του 29χρονου Μιχάλη.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία, ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισέ στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα. Ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω, δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί», πρόσθεσε, περιγράφοντας τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές για τον Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος διήνυσε μια απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που χτυπήθηκε με μαχαίρι μέχρι να κρυφτεί σε ένα περίπτερο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Ο Χρήστος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, όπως είπε, έφυγε με το μηχανάκι του για να αναζητήσει ασθενοφόρο: «Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά, καλούσαμε. Από ό,τι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες, μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες μάθαμε τέτοια πράγματα. Εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκέλειας το οποίο το βρήκα κατά λάθος. Ο άνθρωπος είχε σχολάσει. Τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο».

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο», είπε με τρεμάμενη φωνή ο φίλος του άτυχου Μιχάλη.

Ροή Ειδήσεων