• Αναζήτηση

Νεκρός ο Σίνζο Άμπε -Παγκόσμιο σοκ από τη δολοφονική επίθεση στον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Την είδηση του θανάτου του Άμπε Σίνζο επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νάρα, το οποίο τον περιέθαλπε, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε ζωτικές ενδείξεις όταν έφτασε στο νοσοκομείο, αλλά πραγματοποίησαν ανάνηψη. «Ήταν εξαιρετικά σοβαρή, ήταν πολύ σοβαρή» δήλωσε ο γιατρός για την κατάστασή του κατά την άφιξή του. «Έφερε δύο τραύματα γύρω από τη δεξιά πλευρά του λαιμού και υποδόρια αιμορραγία. Το τραύμα ήταν αρκετά βαθύ ώστε να φτάσει στην καρδιά του» ανέφερε ο γιατρός προσθέτοντας πως δεν βρέθηκε σφαίρα.

Όπως έγινε γνωστό από την συνέντευξη Τύπου, οι γιατροί πέρασαν 4,5 ώρες προσπαθώντας να σώσουν τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τους ίδιους, προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και πραγματοποίησαν μετάγγιση αίματος, χρησιμοποιώντας περισσότερες από 100 μονάδες αίματος.

Ο θάνατος του Άμπε επιβεβαιώθηκε στις 5.:03 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο 67χρονος Άμπε εκφωνούσε ομιλία κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στη δυτική πόλη Νάρα, όταν πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν 41χρονο, ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα συνελήφθη.

Πώς έγινε η επίθεση στον Σίνζο Αμπε
Ο Σίνζο Αμπε έκανε μια προεκλογική ομιλία κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου, στην πόλη Νάρα, ενόψει της εκλογών για την Ανω Βουλή την ερχόμενη Κυριακή.

Παρότι υπήρχε ασφάλεια γύρω από τον Αμπε, κανείς δεν αντελήφθη τον 41χρονο άνδρα, ο οποίος διακρίνεται σε φωτογραφία, στιγμές πριν από τη δολοφονική επίθεση, να παραφυλά και να κάθεται πίσω από τον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό. Ενώ εκφωνούσε την ομιλία του ο Αμπε, ακούστηκε αρχικά ένας πυροβολισμός και ακολούθως ένας δεύτερος.

Ο πρώην Ιάπωνας πρωθυπουργός κατέρρευσε. Αμέσως συγκεντρώθηκαν συνεργάτες του από πάνω του και προσπάθησαν να του παρέχουν καρδιαγγειακή αναζωογόνηση.

Ο Αμπε δεν είχε τις αισθήσεις του ούτε ανταποκρινόταν, όπως έγραφαν μετά την επίθεση ιαπωνικά ΜΜΕ. Αμέσως στήθηκε γέφυρα μεταφοράς σε νοσοκομείο, αρχικά με ασθενοφόρο και εν συνεχεία με ελικόπτερο.

Οι γιατροί, όπως διαβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, αν και νωρίτερα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ιαπωνίας ανέφεραν ότι ο Αμπε δεν έχει ζωτικά σημάδια, κάτι που σήμαινε ότι ήταν νεκρός και απέμενε η διαβεβαίωση του ιατροδικαστή.

Αγνωστα τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης
Για τη δολοφονική επίθεση στον Σίνζο Αμπε συνελήφθη ο 41χρονος ο Yamagami Tetsuya, πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ δηλώνει ότι πυροβόλησε τον πρώην πρωθυπουργο γιατί ήταν δυσαρεστημένος μαζί του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ροή Ειδήσεων