• Αναζήτηση

Ο Δήμος Καλαμάτας στο Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε θετική προσδοκία και την παρουσία του Δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε το τριήμερο 23,24,25 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Κοίλων Κοζάνης, το διεθνές συνεδριακό γεγονός Balkan Energy Forum, που διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης και τη ΔΕΘ-Helexpo με την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, ενώ υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Η Καλαμάτα έδωσε το παρών με τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας Βασίλη Παπαευσταθίου, που συμμετείχε στο πάνελ «Ελληνικές κλιματικά ουδέτερες πόλεις και ενεργειακές κοινότητες ΟΤΑ» μαζί με τον Δήμαρχο Κοζάνης, τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Ιωαννιτών και τον Γενικό Διευθυντή Ενέργειας του ΥΠΕΝ.

IMG 3058

Εκεί, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παπαευσταθίου ανέπτυξε τις προοπτικές και τους σχεδιασμούς της πόλης μας, τόνισε την αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί το δίκτυο των 6 Ελληνικών πόλεων που συμμετέχουν στις 100 κλιματικά ουδέτερες Ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι το 2030, και πρότεινε μια σειρά μέτρων που θα διευκολύνουν την μετάβαση των πόλεων, χρησιμοποιώντας τα ανάλογα χρηματοδοτικά εργαλεία.

IMG 3059

Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν να φωτίσει διαστάσεις του ενεργειακού ζητήματος, σχετικά με τις τάσεις που αναπτύσσονται, τις τεχνολογίες που προηγούνται στις εξελίξεις, τις πολιτικές που υιοθετούνται από την Ε.Ε. και να καταγράψει τον αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, των παραγωγών και των επιχειρήσεων. Επίσης το Balkan Energy Forum παρουσίασε και εκθεσιακή διάσταση, πέρα από τη συνεδριακή, με την συμμετοχή πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και επενδυτών στα θέματα ηλεκτροκίνησης, παραγωγής υδρογόνου και δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα, ενώ εκεί παρουσιάστηκε και το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων