• Αναζήτηση

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τιμά την ημέρα της γυναίκας

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας , ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προχώρησε σήμερα σε μια συμβολική κίνηση προσφοράς ενός τριαντάφυλλου σε κάθε εργαζόμενη γυναίκας στην Π.Ε. Μεσσηνίας, ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» και εκφράζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό του προς τις συναδέλφισσες.

Ο Σύλλογος δεσμεύεται να είναι μπροστά στους αγώνες των γυναικών για ισότιμη μεταχείριση στους χώρους εργασίας και για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, γιατί, παρά τα σημαντικά επιτεύγματα των κινημάτων που εκδηλώθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα και άνοιξαν τον δρόμο για να έχουν οι γυναίκες πολιτικά δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και να αναπροσδιοριστεί ο ρόλος τους στον κοινωνικό ιστό, καλούμαστε σήμερα να είμαστε παρόντες στις σύγχρονες απαιτήσεις και να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους συλλογικούς φορείς.

 

Ο Σύλλογος καταδικάζει κάθε μορφή υποτίμησης, ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης των γυναικών, καθώς και το απεχθές φαινόμενο των γυναικοκτονιών που μαστίζει τη χώρα μας. Καταδικάζει αυτή τα φαινόμενα βίας, που είναι οι επιπτώσεις στην κοινωνία από τον οικονομικό μαρασμό που έφεραν τα χρόνια των μνημονίων και η διαχείριση της καταστροφικής πανδημίας που ακολούθησε και ζητά από την Πολιτεία να αναγνωρίσει τα προβλήματα και να δώσει λύσεις”.

Ροή Ειδήσεων