Οι δηλώσεις του δημάρχου Μεσσήνης επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν προβλήματα στα σχολικά κτήρια και ότι απαιτούνται συνεχείς παρεμβάσεις, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια υποβάθμισης των καταγγελιών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας.
Ο Σύλλογος μας κατέθεσε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα ζητήματα που βιώνουν καθημερινά εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μέσα στα σχολεία. Τα προβλήματα αυτά δεν αποτελούν “ισχυρισμούς”, αλλά πραγματικότητα που αποτυπώνεται στην κατάσταση των σχολικών μονάδων και στις συνεχείς εκκλήσεις των διευθυντών και διευθυντριών για κάλυψη βασικών αναγκών.
Το γεγονός ότι πραγματοποιούνται αποσπασματικές παρεμβάσεις ή έχουν ενταχθεί ορισμένα έργα σε προγράμματα δεν αναιρεί την εικόνα υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Όταν εκπαιδευτικοί και γονείς αναγκάζονται να καλύπτουν από την τσέπη τους ανάγκες σε αναλώσιμα και υλικά, όταν υπάρχουν σχολεία με υγρασίες, παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό, τότε προφανώς τα προβλήματα είναι υπαρκτά και πιεστικά.
Επιπλέον, η ίδια η αναφορά του δημάρχου σε μονώσεις, επισκευές, βαψίματα, πυροπροστασία και παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες αποδεικνύει ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και χρόνιες. Το ζήτημα δεν είναι αν έγινε κάποια παρέμβαση, αλλά αν τα σχολεία μπορούν να λειτουργούν καθημερινά με ασφάλεια, επάρκεια και αξιοπρέπεια.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα και να διεκδικεί ουσιαστική χρηματοδότηση και στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν θα συνηθίσουμε την κανονικότητα των ελλείψεων ούτε θα αποδεχτούμε ότι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα εξαρτάται από το φιλότιμο εκπαιδευτικών και γονέων.
Τα παιδιά μας αξίζουν ασφαλή και σύγχρονα σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί αξίζουν συνθήκες που να τους επιτρέπουν να επιτελούν το έργο τους.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λαδά Χριστίνα Κορομηλάς Περικλής








