• Αναζήτηση

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο – Στόχος πολυκατοικίες και το εργοστάσιο κατασκευής Antonov

Για 19η ημέρα συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, με την Μόσχα να επεκτείνεται στη δυτικά, αφού βομβάρδισε την Κυριακή μεγάλη στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα της Πολωνία. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε μια πολυκατοικία εννέα ορόφων στο Κίεβο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν και εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στην πρωτεύουσα.

Στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας θα διεξαχθεί νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των δύο χωρών, την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί πως «είναι μόνο θέμα χρόνου να πέσουν οι ρωσικοί πύραυλοι» στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

Ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης πως έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα»προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.

Εκτιμούν πως αναμένονται νέες επιθέσεις στη Χάρκοβο, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι.

Ροή Ειδήσεων