• Αναζήτηση

«Περιοδεία του Αλέξη Χαρίτση σε Πύλο και Φοινικούντα»

Περιοδεία στην πόλη της Πύλου πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με κλιμάκιο συνυποψήφιων βουλευτών. Ο Αλ. Χαρίτσης αρχικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους του δήμου και στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καρβέλα και δημοτικούς συμβούλους, όπου ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Πύλου – Νέστορος. Τέθηκε το ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στην καταβολή από τα αρμόδια Υπουργεία των κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που απαιτούνται για την έγκαιρη ολοκλήρωση των τεχνικών έργων που υλοποιεί η αυτοδιοίκηση.

 

 

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε στη συνέχεια εμπορικά καταστήματα στο λιμάνι της πόλης και ακολούθως πραγματοποίησε συνάντηση με πολίτες της Πύλου στην κεντρική πλατεία.

Στην συνέχεια ο Αλ. Χαρίτσης επισκέφθηκε την Φοινικούντα, όπου κατά την διάρκεια της περιοδείας του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και εργαζόμενους των τουριστικών επιχειρήσεων. Σε όλες τις συζητήσεις που είχε ο Αλ. Χαρίτσης σε Πύλο και Φοινικούντα με επαγγελματίες του τουρισμού, αναδεικνύεται ως κρίσιμο ζήτημα η έλλειψη προσωπικού, παράλληλα με το υψηλό κόστος προϊόντων και υλικών λόγω της ακρίβειας αλλά και των ιδιαίτερα υψηλών ενοικίων για την διαμονή των εργαζόμενων. Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου, αλλά και την απαραίτητη θέσπιση κανόνων που οφείλουν να τηρούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Στόχος πρέπει να είναι ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, θα σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας.

Ροή Ειδήσεων